середа, 12 травня 2021 17:25

Українці заборгували мільярди гривень за газ, електрику й воду

Українці заборгували мільярди гривень за газ, електрику й воду
За постачання та розподіл газу українці заборгували 30,2 млрд грн. Фото: Олена Луценко

За рік розмір платіжок за комунальні послуги збільшився на 46%. Нарахування за комунальні послуги разом з електроенергією в березні становили 22,9 млрд грн. Це на 46% більше, ніж торік. У березні 2020 року було 15,7 млрд грн, повідомляє Державна служба статистики.

У березні цього року українці заплатили за житлово-комунальні послуги 26,9 млрд грн. Це 117,7% нарахованих за цей період сум. Заборгованість у березні - 79,3 млрд грн. Це на 2,8 млрд грн менше, ніж було в лютому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Улітку газ для населення не подешевшає

За постачання та розподіл газу українці заборгували 30,2 млрд грн. За теплову енергію та гарячу воду - 28,7 млрд грн, електроенергію - 7,8 млрд грн, централізоване водопостачання та водовідведення - 6,1 млрд грн, управління багатоквартирними будинками - 5,4 млрд грн, вивезення побутових відходів - 1,1 млрд грн. Це дані Держстату станом на 31 березня.

Зарплати в Україні зменшилися після посилення карантину. Більшість роботодавців пропонують платню, значно нижчу від ринкової.

Заробітна плата 57% вакансій наприкінці квітня стартувала від 9,7 тис. грн. 23% роботодавців пропонували оклад від 19,5 тис. грн. 11% компаній були готові платити від 29,2 тис. грн. Зарплати від 39 тис. грн і вище пропонували 9% українських роботодавців, повідомляє кадровий портал grc.ua.

Зараз ви читаєте новину «Українці заборгували мільярди гривень за газ, електрику й воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути