середа, 11 серпня 2021 21:10

Українці розкуповують земельні ділянки під забудову: назвали причину

Українці розкуповують земельні ділянки під забудову: назвали причину
Попит на земельні ділянки вже на 5-7% перевищує пропозицію. Фото: pixabay.com

Земельні ділянки під забудову поблизу Києва подорожчали в середньому на 15-18%. Основна причина - підвищений попит.

Українці найчастіше шукають ділянки 10-15 соток на відстані до 20 км від Києва. Найбільший попит на землю поблизу озер, річок або лісу, з підведеними інженерними комунікаціями.

Кількість угод із земельними ділянками в II кв. 2021-го в порівнянні з I кв. зросла більш, ніж на 20%, за даними Міністерства юстиції. Прогнозують, що попит в подальшому буде зростати в межах 3-5% щомісяця.

"Зараз попит на земельні ділянки вже на 5-7% перевищує пропозицію. І, ймовірно, до кінця року кількість покупців буде на 15% більше реальної кількості виставлених на продаж ділянок", - розповів СтройОбзору президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смарт-квартири схожі на готельні номери. Кому потрібне таке житло

Більше 70% всіх укладених угод здійснювалися з інвестиційною метою. Українці охоче вкладають готівку в ринок нерухомості. 45% інвесторів цікавить первинний ринок житла, близько 30% - земельні ділянки і заміська нерухомість. Близько 25% інвесторів вкладають кошти у вторинний ринок.

"Громадяни намагаються убезпечити себе від економічної непрогнозованості. Вкладають кошти саме в нерухомість. Адже в Україні немає інших рівнозначних ринків для інвестицій, які б гарантували не лише збереження грошей, а й можливий прибуток", - зазначив Юрій Піта.

У липні найдешевше вдалося придбати 1-кімнатну квартиру 26 кв м на вул. Сім'ї Сосніних у Святошинському районі. Житло коштувало $25,5 тис.

За $50 тис. купили 3-кімнатну квартиру площею 73 кв м у старому будинку на вул. Макіївській в Оболонському районі. $51 тис. коштувала 1-кімнатна квартира 35 кв м на вул. Русанівська Набережна у Дніпровському районі.

Зараз ви читаєте новину «Українці розкуповують земельні ділянки під забудову: назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути