понеділок, 16 серпня 2021 21:10

Українці кинулися скуповувати долари: скільки коштуватиме валюта цього тижня

Українці кинулися скуповувати долари: скільки коштуватиме валюта цього тижня
Підприємства-експортери продають валюти більше, ніж купують. Фото: pixabay.com

На цьому тижні очікується зниження курсу долара до гривні. На міжбанку американська валюта буде торгуватися в межах 26,6 грн. Готівковий долар в банках — 26,5-26,7 грн, прогнозує Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі.

"За минулий тиждень курс долара до гривні незначно знизився на всіх сегментах валютного ринку на 0,4-0,5%. За інформацією НБУ, населення з початку місяця залишається чистим покупцем валюти. Підприємства-експортери продають валюти більше, ніж купують. І цього вистачає, щоб її купувало населення, банки і Нацбанк для поповнення міжнародних активів. Гривня при цьому зміцнюється", - говорить Вадим Іосуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зросли ціни на проїзд у транспорті

З минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 26,83 до 26,69 грн. Попит/пропозиція на міжбанку, за даними компанії "УкрДилінг", за цей же час знизилися з 26,74/26,76 до 26,63/26,65. Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень знизилися з 26,74/26,94 до 26,61/26,82.

Національний банк України на 16 серпня встановив курс долара на рівні 26,69 грн. Це на 8 коп. менше, як було перед вихідними, повідомляє сайт НБУ. Євро подешевшав на 2 коп. Коштує 31,40 грн. Курс російського рубля - 36 коп.

Зараз ви читаєте новину «Українці кинулися скуповувати долари: скільки коштуватиме валюта цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути