Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2012 10:29

Українські банки підвищили ціни на свої послуги

Українські банки підвищили ціни на свої послуги
Банки прагнуть підвищити свої доходи. Фото: novostey.com

У прагненні підвищити свої доходи банки звернули увагу на нові можливості та вирішили переглянути ціни на свої базові послуги.

На початку літа низка кредитних установ вдвічі підвищли вартість відкриття поточних рахунків для громадян, а інші вже задумалися про доцільність цього, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Зі світу по гривні".

З учорашнього дня клієнти УкрСиббанку повинні платити за відкриття поточних рахунків 100 грн, тоді як досі тариф на звичайний поточний рахунок становив 50 грн. При відкритті рахунку в іноземній валюті клієнт зобов'язаний відкрити і рахунок в гривні, але за нього комісія не стягується. Пояснити це підвищення в банку не змогли.

З учорашнього дня вдвічі підвищив плату за цю послугу і "Альфа-банк" - з 27 до 50 грн. А тижнем раніше "Ерсте Банк" збільшив тариф з 20 до 50 грн.

"Ми постійно відстежуємо стан ринку, крім того, зміна в тарифах залежить і від внутрішньої політики установи в частині комісійних доходів", - пояснила таке рішення директор департаменту роздрібного бізнесу "Ерсте Банку" Тетяна Надточій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За півроку в Києві продали 12 тисяч квартир

У середині липня свої тарифи планують переглянути в Індустріалбанку, в якому зараз відкриття рахунку як в іноземній валюті, так і гривні коштує 30 грн, а в банківських металах - 60 грн. Про плани змінити вартість відкриття рахунку також повідомили в Укрсоцбанку, де зараз ця послуга не тарифікується.

Підвищення вартості базових послуг є для банків альтернативним способом компенсувати зниження процентного доходу, який вони втратили через скорочення кредитування. Банкіри визнають, що збільшення тарифів на розрахунково-касові операції як для фізичних осіб, так і для корпоративних клієнтів зараз є загальною тенденцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Азарова взялись встановлювати контроль над ріелторами

"Комісійні доходи на тлі зниження рівня кредитування та зменшення процентного доходу стають важливою складовою в переліку статей доходу банку. У розвинених країнах комісійні доходи перевищують 40% сукупних доходів установи, - говорить начальник управління розвитку роздрібного бізнесу Індустріалбанку Сергій Писаренко. - З іншого боку, інвестуючи в інформаційні технології, покращуючи якість надаваних послуг і розвиваючи сервісне обслуговування, банки прийшли до зростання витрат".

За словами заступника голови правління-директора головного управління роздрібного бізнесу Правекс-банку Тараса Кириченка, підвищення тарифів викликане бажанням банків перестрахуватися і отримати очікуване комісійну винагороду, навіть якщо новий клієнт установи не буде використовувати відкритий рахунок.

Зараз ви читаєте новину «Українські банки підвищили ціни на свої послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути