середа, 27 червня 2012 10:11

Нардепи самі не зрозуміли, за що проголосували - експерт про Земельний банк

Нардепи самі не зрозуміли, за що проголосували - експерт про Земельний банк
Андрій Мартин: Від самого початку ідеї про Земельний банк не було. Фото: debaty.org

Механізм створення і функціонування Державного земельного банку залишається незрозумілим.

Про це заявив член ради Асоціації "Земельна спілка України" Андрій Мартин у ефірі Першого ділового каналу.

"Наразі готується проект постанови Кабінету міністрів, відповідно до якого та згідно із законом про бюджет на 2012 рік до статутного капіталу банку буде передано 120 мільйонів гривень. По-перше, цих грошей явно недостатньо, щоб створити потужну банківську установу. По-друге, незрозуміло, як організаційно буде створено цей банк, які будуть його повноваження, яким чином перейдуть до банку землі, які вже зараз перебувають у когось в користуванні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банки хочуть запровадити обмеження на зняття готівки в банкоматах

За його словами, у законопроекті про розмежування земель державної та комунальної власності ідея про Земельний банк з'явилася в останній момент.

"Від самого початку ідеї про Земельний банк не було. Народні депутати внесли його в останній момент без серйозних обговорень. На превеликий жаль, народні обранці, мабуть, самі не зрозуміли, за що вони проголосували. Насправді вони проголосували за передачу всіх земель сільськогосподарського призначення державної власності, а це близько 10 мільйонів гектарів, у статутний капітал Державного земельного банку. Але Земельний банк — це публічне акціонерне товариство. Тому, передаючи землю державної власності банку, ми фактично передаємо їх у приватну власність банку", - зазначив Мартин.

Нагадаємо, 21 червня Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №10043 про розмежування земель державної та комунальної власності.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи самі не зрозуміли, за що проголосували - експерт про Земельний банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути