пʼятниця, 06 квітня 2018 17:23

Українські акціонери Versobank вимагають від Центробанку Естонії офіційних пояснень

Українські акціонери Versobank вимагають від Центробанку Естонії офіційних пояснень
Українські акціонери Versobank AS вимагають у естонського регулятора спростування інформації про те, що банк "систематично порушував правила по боротьбі з відмиванням коштів"

Українські акціонери Versobank AS Вадим Єрмолаєв і Станіслав Віленський вимагають від Центробанку Естонії офіційного спростування інформації про те, що на момент відкликання ліцензії їхній банк "систематично порушував правила боротьби з відмиванням коштів".

Про це йдеться в їхньому відкритому листі, текст якого наводить "Закон і Бізнес".

26 березня Європейським центробанком було прийнято рішення про відкликання ліцензії Versobank AS. При цьому на сайті регулятора було опубліковано коментар заступника голови естонського центробанку Мадіса Мюллера про зв'язок цього рішення з недотриманням банком законодавства у сфері боротьби з відмиванням коштів.

"Ці висловлювання викликають у нас, акціонерів банку, справедливе обурення", - відзначають Вадим Єрмолаєв і Станіслав Віленський, а також наводять свою аргументацію.

"Протягом шести років роботи на банківському ринку Естонії ми з повагою і розумінням ставилися до рішень регулятора і його зусиль з очищення ринку від сумнівних операцій. Коли проведені 2015 року перевірки Versobank AS виявили вразливості в процедурах контролю, акціонери банку доклали максимум зусиль для усунення наявних недоліків. Ми замінили топ-менеджерів банку і офіцерів, відповідальних за боротьбу з відмиванням коштів; ми добилися поліпшення внутрішніх процедур і посилення критеріїв оцінки операцій клієнтів. Ми свідомо пішли на припинення роботи з багатьма клієнтами, які не були готовими до жорстких стандартів контролю їхніх операцій.

Замість того, щоб заохотити ці заходи, естонський регулятор голослівно звинуватив банк у недотриманні законодавства про боротьбу з відмиванням грошей за підсумками перевірок трирічної давності, не навівши жодного конкретного і свіжого прикладу.

Нам не хотілося б думати, що ліквідація Версобанка є прикладом вибіркового застосування закону тільки тому що ми, власники банку, - українці. Адже інші європейські банки зі схожою структурою активів і значно слабшим контролем продовжують працювати".

У зв'язку з цим, Вадим Єромолаєв і Станіслав Віленський вимагають у естонського регулятора офіційного спростування інформації про те, що на момент відкликання ліцензії банк "систематично порушував правила по боротьбі з відмиванням коштів".

У разі, якщо таке спростування не буде опубліковано найближчим часом, акціонери банку обіцяють захищати своє добре ім'я способами, передбаченими законом.

Зараз ви читаєте новину «Українські акціонери Versobank вимагають від Центробанку Естонії офіційних пояснень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути