середа, 21 листопада 2012 16:15

У НБУ розповіли, які валютні операції не обкладатимуться податком

У НБУ розповіли, які валютні операції не обкладатимуться податком
Валютні депозити не обкладатимуться податком. Фото: liga.net

Податок на продаж іноземної валюти не стосуватиметься валютних депозитів.

Про це повідомив глава Комітету Національного банку України (НБУ) щодо запобігання проведенню недобросовісних валютних операцій Юрій Горшков в інтерв'ю каналу БТБ.

"Абсолютно ніяких проблем. Якщо депозит перебував у банку 30 і більше днів, то обмін валюти на гривню в момент розірвання депозиту буде проводиться без будь-яких втрат, без сплати мита. Тому і відсотки за депозитами, і самі депозити будуть повертатися без будь-яких затримок за тим же механізмом, який був до цього", - сказав він.

За його словами, також серед операцій, по яких не буде стягуватися плата цього податку - казначейські зобов'язання, облігації внутрішньої державної позики, валютні перекази на суму до 150 тис грн в еквіваленті і благодійні та перекази до 150 тис грн на місяць.

Нагадаємо, раніше Горшков повідомив, що за нелегальні валютні операції в особливо великих сумах після введення податку на продаж іноземної валюти буде передбачена кримінальна відповідальність.

Зазначимо, Верховна Рада 20 листопада відклала розгляд законопроекту про введення 15-відсоткового податку на продаж іноземної валюти.

Зараз ви читаєте новину «У НБУ розповіли, які валютні операції не обкладатимуться податком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути