вівторок, 20 листопада 2012 06:34

15% податок на обмін валют призведе до "чорного" валютного ринку, панічних настроїв та приховування її експортерами

15% податок на обмін валют призведе до "чорного" валютного ринку, панічних настроїв та приховування її експортерами
Ігор Уманський. Фото: radiosvoboda.org

Запропонований 15% податок на обмін валют призведе до різних негативних наслідків, серед яких: "чорного" валютного ринку, панічних настроїв та приховування її експортерами.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив колишній в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.

В свою чергу, відповідаючи на питання, чи призведе це до розквіту тіньового ринку валюти, Уманський сказав: "На цю пропозицію треба дивитися крізь призму цілої низки пропозицій, які ми чули останнім часом: це і обов'язковий продаж валюти експортерами (сьогодні прийнято рішення Національним Банком, що це повинно бути 50%), скорочення терміну повернення валютної виручки до 90 днів, обов'язків продаж валюти фізичними особами, які перераховують , або привозять гроші в Україну понад 150 тис грн, і безумовно введення цього податку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин пропонував внести спільний законопроект по перевиборам, проте було складно це зробити - Яворівський

"Це призведе до появи "сірого" або "чорного" валютного ринку. Друге – вже сьогодні ми бачимо в ЗМІ і спілкуванні із людьми і експертами  - панічна настрої, що точно не призведе до покращення ситуації і третє - це призведе до приховування валютної виручки, як експортерами, так і фізичними особами, які заробляють гроші за кордоном і привозять їх в Україну. В короткій перспективі – через місяць-два буде абсолютно зворотній ефект", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада не зацікавлена пошвидше прийняти законопроект про перевибори - Кармазін

"Припустимо, ви приїхали із Лондону і хочете поміняти тисячу фунтів, то їм треба віддати 150 фунтів. Висновок роблять не лише фахівці, але й люди зі здоровим глуздом, що не буде ні податків, ні валюти, ні офіційного обміну", - сказав екс-заступник голови Національного банку України Олександр Савченко.

Нагадаємо, Верховній Раді запропонували ввести збір до Пенсійного фонду з продажу готівкової валюти у розмірі 15% суми угоди. Відповідний законопроект №11433 зареєстрований у парламенті 16 листопада.

Зараз ви читаєте новину «15% податок на обмін валют призведе до "чорного" валютного ринку, панічних настроїв та приховування її експортерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути