понеділок, 19 листопада 2012 18:56

Влада не зацікавлена пошвидше прийняти законопроект про перевибори - Кармазін

Влада не зацікавлена пошвидше прийняти законопроект про перевибори - Кармазін
Юрій Кармазін: владі ще 5 опозиційних "штиків" не потрібні. Фото: www.segodnya.ua

Влада не зацікавлена у тому, щоби завтра приймати законопроект про перевибори.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Юрій Кармазін, який є атором одного із законопроектів щодо перевиборів.

"Влада зараз не проявляє зацікавленості у тому, щоби швидше приймати законопроект про перевибори. Вона перетягує на свою сторону все більше депутатів і їм зайвих 5 штиків, які можуть мати опозиційну направленість, не дуже потрібно. Поки що, будучи присутнім сьогодні на засіданні погоджувальної ради, я побачив, що таке відтягування часу щодо цього питання таки буде", - наголосив він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи завтра, 20 листопада, депутати у Верховній Раді розглядатимуть це питання, чи ні, Кармазін наголосив:

"Я не побачив великого бажання вносити це питання завтра на засідання. І якщо нічого не зміниться за цю ніч, жодних напрацювань і не буде. А там вже залишиться останнє засідання — тому не знаю. Очевидно у них є свої плани".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиції треба вимагати не лише перевиборів на спірних округах, а й покарання фальсифікаторів - експерт

Він також підкреслив, що законопроект щодо перевиборів — це лише одна зміна, яка має бути внесена. Взагалі, за словами політика, удосконалювати треба все виборче законодавство.

"Закон весь треба буде переробляти, при чому переробляти суттєво. Але зараз мова іде лише про один епізод, тому, думаю, що такі повторні вибори ще теоретично можуть бути, бо ще не відомо, які розслідування будуть проведені по іншим справам", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, що наразі у Верховній Раді зареєстровано вже чотири законопроекти щодо проведення перевиборів у 5-ти проблемних округах. У понеділок, 19 листопада, законопроекти подані народними депутатами Юрієм Кармазіним і Володимиром Яворівським. Раніше також свої законопроекти подавали "бютівець" Юрій Одарченко та "регіонал" Олександр Козуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Публічно покарати фальсифікаторів, і нові вибори не знадобляться - "бютівець"

Раніше в Партії регіонів заявляли, що законопроект "регіонала" щодо перевиборів приймуть одразу у першому та другому читанні. Однак у понеділок, 19 листопада, на погоджувальній раді так і не було вирішено питання щодо того, чи розглядати 20 листопада на засіданні ВР цей законопроект, чи ні.

Зараз ви читаєте новину «Влада не зацікавлена пошвидше прийняти законопроект про перевибори - Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути