середа, 25 липня 2012 17:58

У НБУ розповіли, як безготівка зміцнить економіку України

У НБУ розповіли, як безготівка зміцнить економіку України
НБУ: безготівка дає змогу здешевити розрахунки. Фото: zn.ua

Збільшення частки безготівкових розрахунків сприятиме наповненню економіки доступними ресурсами.

Про це у відеокоментарі заявила директор генерального департаменту інформаційних технологій та платіжних систем Національного банку України Наталія Синявська.

"У тому випадку, коли гроші використовуються в безготівковій формі, вони розміщуються на рахунках. Рахунки використовуються банками, це дає змогу наповнювати економіку доступними ресурсами. Це те, чого зараз не вистачає", - сказала вона.

За її словами, безготівка дає змогу здешевити розрахунки.

"Коли людина йде до торгово-сервісної точки з платіжною карткою, вона не несе з собою готівки, усі гроші розміщуються на рахунку, а відповідно працюють в економіці. Це також важливий аспект", - додала Синявська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров запропонував підкріпити китайський кредит на $3,6 мільярда держгарантіями

Крім того, за словами фахівця, поширені в Україні готівкові розрахунки є дуже обтяжливими для економіки, адже потребують створення відповідної інфраструктури для їх обслуговування.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила в першому читанні ініційований Нацбанком законопроект щодо розвитку безготівкових розрахунків та регулювання платіжного ринку України.

Законопроект передбачає надання НБУ права встановлювати граничні суми розрахунків готівкою для фізичних та юридичних осіб, а також для фізичних осіб-підприємців, а також права Державній податковій службі здійснювати контроль над дотриманням порядку проведення готівкових розрахунків за товари і послуги.

Зараз ви читаєте новину «У НБУ розповіли, як безготівка зміцнить економіку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути