середа, 25 липня 2012 15:30

Азаров запропонував підкріпити китайський кредит на $3,6 мільярда держгарантіями

Азаров запропонував підкріпити китайський кредит на $3,6 мільярда держгарантіями
Обсяг держгарантій на 2012 рік збільшується з 15 млрд грн до 44,5 млрд грн. Фото: news2000.com.ua

Кабінет міністрів пропонує парламенту дозволити надання державних гарантій по кредиту Державного банку розвитку Китаю на суму 29,5 млрд грн для реалізації проектів по заміщенню природного газу вугіллям вітчизняного видобутку.

Відповідна ініціатива викладена в законопроекті №11025 "Про внесення змін до статті 6 закону України "Про державний бюджет на 2012 рік" (у частині фінансування проектів заміщення природного газу)", зареєстрованому в парламенті 24 липня 2012 року.

Згідно з документом, загальний обсяг держгарантій на 2012 рік збільшується з 15 млрд грн до 44,5 млрд грн.

Рішення про надання гарантій для держустанов, що реалізують проекти із заміщення природного газу вугіллям вітчизняного видобутку, приймає Кабінет міністрів.

Згідно з документом, суб'єкти, що реалізують проекти із заміщення газу вугіллям, не зобов'язані подавати забезпечення виконання зобов'язань перед державою та звільняються від плати за отримання державних гарантій.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України і Державний банк розвитку Китаю 13 липня підписали протокол про співпрацю із заміщення споживання природного газу вугіллям.

Положення протоколу передбачають можливість відкриття Держбанком розвитку КНР спеціальної кредитної лінії для фінансування проектів програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям на загальну суму $3,656 млрд  із залученням китайських технологій.

У рамках програми передбачається реалізувати низку проектів з перекладу вітчизняних об'єктів теплоенергетики на використання водовугільного палива, а також будівництва заводів по газифікації бурого і кам'яного вугілля.

Зараз ви читаєте новину «Азаров запропонував підкріпити китайський кредит на $3,6 мільярда держгарантіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути