понеділок, 16 липня 2012 10:48

Держбанк Китаю може дати $3,6 мільярда на заміщення газу вугіллям в Україні

Держбанк Китаю може дати $3,6 мільярда на заміщення газу вугіллям в Україні
В Україні вже реалізуються спільні з китайською стороною проекти у вугільній галузі. Фото: donbass.ua

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України і Державний банк розвитку Китаю 13 липня підписали протокол про співпрацю із заміщення споживання природного газу вугіллям, повідомила прес-служба міністерства.

За її даними, положення протоколу передбачають можливість відкриття Держбанком розвитку КНР спеціальної кредитної лінії для фінансування проектів програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям на загальну суму $3,656 млрд із залученням китайських технологій.

З українського боку протокол робочої зустрічі про співробітництво з реалізації програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям підписав перший заступник Міненерговугілля Ігор Попович, з китайської сторони - уповноважений представник Державного банку розвитку КНР Лю Бо.

У рамках програми передбачається реалізувати низку проектів з перекладу вітчизняних об'єктів теплоенергетики на використання водовугільного палива, а також будівництва заводів по газифікації бурого і кам'яного вугілля.

Як повідомлялося, в Україні вже реалізуються спільні з китайською стороною проекти у вугільній галузі. Державний банк Китаю Chinа Development Bank і Міністерство фінансів України 28 грудня 2011 року підписати угоду про довгострокове кредиті $85 млн на реконструкцію і модернізацію шахти ім. Мельникова ВАТ "Лисичанськвугілля". Перший транш у розмірі $16 млн отриманий в червні 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подорожчав на 3 копійки, курс долара майже не змінився

Кабінет міністрів України надав "Лисичанськвугілля" державні гарантії по кредиту на $85 млн.

Основним забезпеченням зобов'язань вугільного підприємства є запорука його гірничо-шахтного обладнання, придбаного за рахунок кредитних коштів, а додатковим - майнові права на отримання виручки підприємства від реалізації вугілля.

У цілому рамкова угоду про співпрацю у вугільній галузі, підписана у вересні 2010 року, передбачає залучення грошових коштів для модернізації державних вугледобувних підприємств на загальну суму понад $1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Держбанк Китаю може дати $3,6 мільярда на заміщення газу вугіллям в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути