четвер, 19 січня 2012 12:23

Київщина переходить з газу на вугілля: Хочуть заощадити 100 мільйонів

Київщина переходить з газу на вугілля: Хочуть заощадити 100 мільйонів

Опалення об'єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства в Київській області  буде переведено з газу на вугілля та пелети - біопаливо, що отримується з торфу, деревних відходів і відходів сільського господарства.

Про це прес-конференції повідомив губернатор Анатолій Присяжнюк, передала прес-служба Київської обласної державної адмінітсрації.

За його словами, у результаті область отримає економію в сумі близько 100 млн грн.

"Підписані газові контракти в 2009 році призвели до того, що сьогодні ми купуємо газ набагато дорожче, ніж європейські країни. Це змушує нас шукати альтернативу. Ми запросили інвестора - наш інвестор зі Славутича, який випускає котли нового покоління, що працюють на пелетах. Цьогоріч ми плануємо перевести якомога більше котелень в освіті та охороні здоров'я на нові енергозберігаючі котельні, які відмовляться від газу. Аналогічні зміни будуть і на інших підприємствах, зокрема, у житлово-комунальному господарстві", - зазначив Присяжнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зекономити 6 мільярдів "кубів" газу завдяки вугіллю не вдасться - експерт

Як приклад успішного застосування енергозберігаючих технологій він навів один з тваринницьких комплексів, який відмовився від газу та опалює свої приміщення соломою.

Губернатор розповів, що на опалення 20 тис кв.м приміщень необхідно 100-120 тонн пресованої в тюки соломи вартістю 5-7 млн грн.

Для опалення газом витрачалося 25-30 млн грн на рік, зауважив він.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко раніше заявив, що Україна планує перевести усі ТЕЦ на вугілля, що дозволить економити близько 6 млрд куб. м газу на рік.

Він зазначив, що для реалізації цієї програми необхідно ухвалити закон, що дозволяє приватизацію ТЕЦ і передачу їх у концесію.

Зараз ви читаєте новину «Київщина переходить з газу на вугілля: Хочуть заощадити 100 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути