Ексклюзиви
вівторок, 24 липня 2012 17:02

У НБУ розхвалили новий "зручний" вид валютних інвестицій

У НБУ розхвалили новий "зручний" вид валютних інвестицій
Олександр Дубихвіст: Уряд пропонує зручний вид валютних інвестицій. Фото: ipress.ua

Використовуючи державні казначейські зобов'язання як інвестиційний інструмент, українці отримують низку переваг.

Про це у відеозверненні заявив директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку Національного банку України (НБУ) Олександр Дубихвіст.

"Уряд пропонує для збереження валютних заощаджень ще один, крім валютних ОВДП, зручніший вид валютних інвестицій – державні казначейські зобов'язання. Їх переваги очевидні", - сказав він.

За його словами, по-перше, ці державні цінні папери випущені у документарній формі і не потребують відкриття рахунку чи укладання договору з банком.

"Власники державних казначейських облігацій не зобов'язані декларувати свій інвестиційний дохід, що дуже спрощує операції з цими цінними паперами", - зазначив Дубихвіст.

Він додав, що, по-друге, державні казначейські облігації виражені в доларах США і є високоліквідним фінансовим інструментом, який користуватиметься попитом як у фізичних осіб, так і в банків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золото ще підніметься в ціні до кінця року - експерт

"Тобто особа, яка є власником державних казначейських облігацій, за бажанням може звернутися в будь-який момент до банку та продати їх. Таким чином, на відміну від депозиту інвестовані кошти в разі потреби можуть бути повернені повністю чи частково шляхом продажу або всього пакета цінних паперів, або його частки", - наголосив Дубихвіст.

Крім того, Олександр Дубихвіст зауважив, що уникаючи посередників, держава буде робити запозичення безпосередньо у населення і тому дохідність казначейських зобов'язань буде вищою, ніж дохідність за депозитами.

"Інвестовані у ці цінні папери кошти в повному обсязі будуть гарантовані державою на відміну від депозитів, гарантована сума за якими зараз становить 150 тисяч гривень", - повідомив Дубихвіст.

Зараз ви читаєте новину «У НБУ розхвалили новий "зручний" вид валютних інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути