вівторок, 24 липня 2012 15:18

Золото ще підніметься в ціні до кінця року - експерт

Золото ще підніметься в ціні до кінця року - експерт
Сергій Ніколаєнко: купувати золото потрібно було ще вчора. Фото: liga.net

До кінця року ціна на золото може зрости до $1800 за унцію.

Такий прогноз озвучив президент Української біржі дорогоцінних металів Сергій Ніколаєнко в ефірі Першого ділового каналу.

"Купувати (золото) потрібно було ще вчора. Не виключаю, що цього року ми теж побачимо пікові зростання золота. Якщо буде безлад у Євросоюзі і якщо Америка не запропонує достойного виходу зі своєї доларової ситуації, то я не виключаю, що золото зростатиме на фоні знецінення всіх паперових грошей ... Я би сказав, що ми можемо побачити 1800 доларів за унцію у кінці року. Але думаю, що різких коливань не буде - минулого року Америка вже стримувала ціну на золото", - сказав він.

За його словами, нині золото знову стало "тихою гаванню".

"На сьогоднішній день золото є "тихою гаванню", куди ідуть інвестори. Бо незрозуміла ситуація з євро, незрозуміла ситуація з доларом. Срібло зараз іде хвостиком за золотом. Туди також можна інвестувати, але це більш ризиковано. Платина - технічний метал. Є попит на нього - є ціна, а немає попиту - ціна падає. Тому якщо завтра з'являться якісь нові технології і платина буде затребувана, то я не виключаю, що ми побачимо зростання, і платина знову переступить через золото. Але поки таких тенденцій не передбачається", - зазначив Ніколаєнко.

Зараз ви читаєте новину «Золото ще підніметься в ціні до кінця року - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути