середа, 17 жовтня 2012 12:36

У Львові вуличні музиканти заробляють 400 гривень за 4 години
5

Фото: Фото: Ігор Хомич

Львівський колектив вуличних музикантів "Папа-Джаз" складається з семи музикантів. Найстаршому 62, молодшому 55 роки. Майже всі пенсіонери, дехто безробітний. Збираються через день після обіду на початку проспекту Свободи. Грають до шостої-сьомої вечора. По вихідних грають біля пам'ятника королю Данила увесь день.

"У нас тут майже всі мають музичну освіту. Я за освітою зварювальник, але вчився в музичній школі. Ми виконуємо лише джаз, вокаліста немає. Любимо класику, але якщо є замовлення - заграємо будь-яку мелодію: шансон, Баха, Армстронга. Кожен майстер гри на своєму інструменті. У нас лише живі інструменти - гітара, саксофон, контрабас, акордеон, барабани. З нами грає на гітарі старший брат відомого скрипаля Юрія Башмєта - Женя. То Юрій, коли на гастролях у Львові приходить до нас, слухає. Жодних проблем з міліціонерами не мали. Інколи підходять і кажуть: "Ви окраса цієї вулиці". А от конкуренти - патлаті хлопаки з гітарами або "ямайщики"з іоніками часто з нами за місце сваряться. Але нас більше", - розповів акордеоніст Роман Дуброва.

Музикантів запрошують пограти на урочисті події, весілля. За годину гри беруть 1200 грн. За чотири години роботи музикантам кидають у картонну коробку в середньому 350-400 грн. Виручку ділять на всіх. Вдвічі більше заробляють на вихідних та свята.

Зараз ви читаєте новину «У Львові вуличні музиканти заробляють 400 гривень за 4 години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути