четвер, 26 січня 2012 21:52

"Найбільше одним махом заробляв 300 баксів" — вуличний музикант

"Найбільше одним махом заробляв 300 баксів" — вуличний музикант

Вуличний музикант Богдан Салій розповів, скільки заробляє музикою. Грає на гітарі в переході під Європейською площею у Києві.

"Насправді, ми граємо для себе. Велика аудиторія, гроші – то дурниці. Уперше вийшов на вулицю два роки тому. Найбільше слухачів збирається біля дальнього входу в "Глобус" на Майдані. Ще – в переході на Європейці й навпроти ЦУМу на Хрещатику. На Бессарабці людей небагато ходять, зате публіка мажорна. Мужик, що виходив із комплексу Mandarin Plaza, кинув 200 гривень однією купюрою. Найбільше одним махом заробляв 300 баксів.

Учора за весь вечір тільки червонець дали. Біля "Глобуса" бажано ставати опівдні – клерки якраз із офісів на обід ходять, туристи з'являються. На Бессарабці тільки о дев'ятій вечора починається рух. А перед метро можна хоч цілодобово виступати. Андрія, який зі мною грає, іноді менти пресують. Особливо, якщо виконує пісню "Могильная плита в подарок тебе, мой милый президент...". Як тільки ППСники зачують, забирають у обізьянник", - розповів Салій.

Музиканти виконують пісні у стилі панк-рок.

"Ерш", "Кожаный олень", Веня Д'ркін, "Гражданская оборона" – таке ми любимо. А перехожим, як на зло, банальний російський рок подавай. Не пригадую дня, щоб не попросили зіграти Цоя. Такого, щоб рекет мзду збирав, ніколи не бувало. Зазвичай стоїмо вдвох з Андрюхою. Але іноді беремо дівчину, яка "аскає" – бігає з капелюхом, випрошує гроші. З такою помічницею заробити можна в рази більше. У вуличній музиці найважливіше розуміти: ти йдеш грати, а не на роботу", - зазначив гітарист.

Прочитати про заробітки та пригоди вуличних музикантів детальніше можна у журналі "Країна" № 3 (106) за 26 січня 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Найбільше одним махом заробляв 300 баксів" — вуличний музикант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі