Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2012 19:52

"Музикантам треба пити все, що горить і закушувати всім, що шевелиться"

"Музикантам треба пити все, що горить і закушувати всім, що шевелиться"

30 січня у київському клубі "Крістлал Хол" відбудеться музична битва між зірками балканської музики — сербами "BOBAN AND MARKO MARKOVIC ORCHESTRA" та "FANFARE CIOCARLIA" з Румунії.

Змагатимуться за звання кращого духового оркестру вечора.

"Музична битва між духовими оркестрами – традиція на Балканах. Не раз різні музиканти зі сторін молодого й молодої одночасно потрапляли на одне весілля. Виникав спортивний інтерес – хто довше, красивіше та веселіше гратиме. Публіка визначає переможця оплесками, за кількістю облич у салаті, зламаних підборів, "мертвих" тіл на танцполі. Традиція збереглася на балканських музичних фестивалях. До сербського села Гуча вже 50 років приїжджають змагатися духові оркестри", - зазначив лідер балкансько-циганського гурту "Топоркестра" Сергій Топор і розказав, що треба робити, щоб виграти битву.

"Музикантам треба пити все, що горить і закушувати всім, що шевелиться. Коли п'ють солісти, закушують акомпаніатори. Грати ту музику, яка йде від серця. Включити до оркестру мідні духові інструменти: щонайменше одну тубу, баритон, труби, також ударні барабан і дарбуку (невеликий барабан. – ред.). Залежно від країни можуть бути скрипка, акордеон чи цимбали. Довести публіку до шаленства, щоб вона почала бити об підлогу склянки, а потім заплатила і за посуд, і за музику, і за замовлення. Бійка з міліцією обов'язкова", - додав Топор.

Прочитати про музичні битви духових оркестрів детальніше можна у журналі "Країна" № 3 (106) за 26 січня 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Музикантам треба пити все, що горить і закушувати всім, що шевелиться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі