четвер, 28 квітня 2011 11:12

Тарифи на електроенергію збільшать вже в травні

Тарифи на електроенергію збільшать вже в травні

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) у квітні та грудні 2011 року повинна ухвалити постанови про приведення відпускних тарифів на електроенергію для побутових споживачів (населення) до економічно обгрунтованого рівня.

Відповідні терміни зазначені в Національному плані дій на 2011 рік щодо впровадження програми економічних реформ до 2014 року, затвердженому указом президента України від 27 квітня.

Таким чином, при прийнятті відповідних рішень тарифи на електроенергію для населення можуть зрости з травня 2011 року та січня 2012 року.

Нагадаємо, стратегія економічних реформ президента України на 2010-2014 роки передбачає поступове встановлення економічно обгрунтованих тарифів на електроенергію з наданням адресної допомоги бідним верствам населення.

Держава стримувала ціни на електроенергію для населення протягом семи років - з квітня 1999 року по квітень 2006 року. Це призвело до того, що незмінні ціни перестали покривати витрати, пов'язані з виробництвом, транспортуванням та постачанням електроенергії.

Українська влада в кінці 2005 року почала поетапне приведення відпускних тарифів на електроенергію для побутових споживачів до економічно обгрунтованого рівня. Відпускні тарифи на електроенергію для населення з 1 травня 2006 року зросли на 25%, а з 1 вересня - ще на 25%.

Планувалося, що відпускні ціни на електроенергію для населення будуть приведені до економічно обгрунтованого рівня до середини 2008 року. Однак цей процес був припинений і зростання цін на електроенергію для побутових споживачів був знову заморожений, але вже до 2011 року.

У поточному році комісія двічі підвищила ціни на електроенергію для населення. З 1 лютого 2011 НКРЕ підвищила тарифи для населення, яке споживає понад 150 кВт-год електроенергії на місяць, на 30%. З 1 квітня 2011 НКРЕ підвищила тарифи на електроенергію для населення на 15%.

Зараз ви читаєте новину «Тарифи на електроенергію збільшать вже в травні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути