четвер, 21 квітня 2011 17:34

Дачні масиви платять за максимальним тарифом

"Живу на дачному масиві поблизу села Сальник Калинівського району. Раніше за електроенергію платив 24 копійки за кіловат. Зараз голова новоствореної спілки "Сальник-1" вимагає платити по 36,48 копійки і додає ще 18 відсотків цієї суми. Не розумію, чому маю платити більше і звідки береться додаткова сума".

Запитує 48-річний Василь Дубогрій.

Відповідає Віталій Вільгота голова спілки "Сальник-1":

— Тарифи нам дають Калинівські електромережі, з якими наша спілка уклала договір на постачання електроенергії. Згідно зі змінами, які внесла Нацкомісія регулювання електроенергетики в січні, жителі дачних масивів не мають права на користування зниженими тарифами. Не діють тут і подвійні розцінки, як у місті. У дачному масиві діє один тариф, і він максимальний. З 1 квітня ціни знову підняли, й 1 кіловат тепер коштує 36,48 копійки.

Щодо додаткових 18 відсотків. Електромережі вимагають від нас повного розрахунку за використану електроенергію. Її обліковують на загальному трансформаторі, з якого представники РЕСу знімають показники. З нього електроенергія розподіляється на чотири трансформатори, за допомогою яких освітлюється дачний масив. У них та лініях електропередач утрати електроенергії становлять від 18 до 21 відсотка. Тому, щоб розрахуватися повністю з РЕСом, ми мусимо до вартості кіловата електроенергії — 36,48 копійки додавати 18 відсотків. Нам пропонували ці проценти записати у членські внески, щоб їх платили усі жителі масиву. Але ж це несправедливо. Бо електроенергію не всі використовують однаково. До того ж є такі ділянки, які до ліній не підключені. Чого ж там мають платити за те, чим користуються інші? Люди відмовляються сплачувати за електроенергію, то ми й так заборгували 19 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину « Дачні масиви платять за максимальним тарифом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути