Ексклюзиви
субота, 09 квітня 2011 18:56

КРУ: Тарифи в Києві на 60% складаються з накладних витрат ЖЕКів без надання послуг

КРУ: Тарифи в Києві на 60% складаються з накладних витрат ЖЕКів без надання послуг

За словами голова ГоловКРУ Петра Андрєєва, вартість води, тепла та електроенергії при оптимізації структури управління можна було б значно знизити.

"До речі, якщо в ЖЕКах ми змогли нормально попрацювати, то на Київводоканал і на Київенерго наших перевіряючих узагалі не допустили", - повідомив глава ГоловКРУ.

Крім того, П. Андрєєв повідомив про результати перевірки комунальних служб у Макєєва. "У ході перевірки ЖКГ Макіївки нами встановлені шокуючі факти. Жителі цього міста споживають тільки 40% води, яку вони реально оплачують відповідно до тарифів! 60% води втрачається в дірявих трубах, недосконалій та неремонтованій системі комунікацій, а люди платять за те, чим не користуються! Ця вода завдає ще більшого збитку — йдучи в грунт, вона розмиває дороги, сідають фундаменти будинків", - сказав він.

При цьому ніхто в Макіївці не ніс ніякої відповідальності. "Абсолютно ніякої ...На жаль, у нас немає кримінальної відповідальності чиновників за невиконання службових обов'язків, і не можна зобов'язати чиновника компенсувати збиток людям, які через його некомпетентність несуть додаткові витрати", - повідомив П. Андрєєв.

Нагадаємо, що останнє підвищення тарифів відбулося нещодавно. Національна комісія регулювання електроенергетики підвищила тарифи на електроенергію для населення на 15% з 1 квітня2011 року.  24 березня було вдруге відкладено  розгляд питання підвищення цін на природний газ і теплову енергію для населення, оскільки триває обговорення коригування тарифів на газ і теплову енергію з профспілками.

Варто зазначити, що найближчі два роки КМДА не буде підвищувати квартплату для киян, як стверджує О. Попов.

Зараз ви читаєте новину «КРУ: Тарифи в Києві на 60% складаються з накладних витрат ЖЕКів без надання послуг ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути