Ексклюзиви
понеділок, 08 жовтня 2012 12:00

"Таємні покупці" отримують по 50 гривень за виконане завдання

"Таємні покупці" отримують по 50 гривень за виконане завдання
Колектив повідомляють, що послуга "таємний покупець" у їхньому закладі діятиме регулярно. Фото: pravo-kiev.com

Послугу "Таємний покупець" можна замовити майже у кожному рекрутинговому агентстві України. Найчастіше нею користуються власники тур фірм і мережі супермаркетів та аптек.

Про це Gazeta.ua розповіла агент з працевлаштування киянка Таміла Супрунюк.

"Таке маркетингове дослідження найчастіше замовляють також власники торгових центрів і супермаркетів, аби перевірити якість обслуговування клієнтів, викрити хамство і крадіжки зі сторони персоналу. Ми надаємо навчених "таємних покупців", різних за віком, статтю та прибутками. Вони відвідують заклади, які замовили дослідження, перевіряють на собі якість обслуговування і діляться враженнями з замовником", - пояснила Супрунюк.

Дослідження проводять без відома персоналу. З замовником розробляють план та анкети для дослідження, складають інструктаж та історії-легенди для покупців.

"Майже завжди послуга "таємний покупець" допомагає визначити у колективі хамуватого працівника, злодія і ледачого. Це допомагає працівникам краще налагодити роботу своєї структури, поліпшити обслуговування клієнтів. Після першого разу колективу повідомляють, що над ними було проведене маркетингове дослідження. Тим, хто зарекомендував себе з найгіршої сторони, висувають догану і дають другий шанс", - розповіла жінка.

За її словами, працівники, як правило, виправляються і стараються не повторювати помилок.

"Колектив повідомляють, що послуга "таємний покупець" у їхньому закладі діятиме регулярно. Навіть якщо замовник більше не просить нас про дослідження, все рівно колектив старається, бо в кожному покупцеві намагаються впізнати нашого агента", - зазначила Супрунюк.

За послугу рекрутингове агентство отримує від 1,5 тис. грн.

"Робимо знижки для компаній, які готові замовляти послугу регулярно. За мого досвіду, кількох працівників навіть звільняли. Офіціантку одного з найдорожчих ресторанів Києва того ж дня викинули з роботи і не заплатили гроші. Вона нахамила клієнту і внесла у рахунок чайові для себе. Хоч в закладі такого раніше не практикували. Один бармен постійно не доливав спиртне у коктейлі, дописував зайві напої у рахунок випивши клієнтам. Звільнили консультанта з аптеки, бо вона нічого не могла порадити покупцям, а цілими днями лише гралася телефоном", - сказала Супрунюк.

"Таємні покупці" отримують по 50 грн. за одне виконане завдання. Треба поговорити з трьома працівниками закладу і заповнити анкети з пунктами про оцінки та враження.

Зараз ви читаєте новину «"Таємні покупці" отримують по 50 гривень за виконане завдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути