Ексклюзиви
четвер, 15 серпня 2024 11:10

Світові ціни на нафту рвонули вгору: що сталося

Світові ціни на нафту рвонули вгору: що сталося
Ціни на нафту підскочили. Фото: pixabay.com

Світові ціни на нафту стрімко зросли у четвер.

Причиною такого зростання 15 серпня стало сподівання, що зниження ставок у США збільшить попит на паливо, повідомляє Reuters.

"Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 17 центів або на 0,21%, до 79,93 доларів за барель, відігравши частину втрат попереднього дня. Американська нафта марки West Texas Intermediate подорожчала на 21 цент, або на 0,27%, до 77,19 доларів за барель", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни в Україні стрімко зростуть: які причини

У середу обидва індекси впали більше ніж на 1% на тлі несподіваного росту запасів нафти в США. Ще однією причиною стало занепокоєння щодо ширшого конфлікту на Близькому Сході.

Ціни на нафту зросли в четвер, підтримані оптимізмом щодо можливого зниження процентних ставок в США, що стимулюватиме економічну активність і споживання палива. Водночас побоювання щодо уповільнення світового попиту стримували зростання.

"Споживчі ціни в США помірно зросли в липні, а річне зростання інфляції сповільнилося до рівня нижче 3% вперше за майже три з половиною роки. Це зміцнило очікування того, що Федеральний резерв знизить процентні ставки наступного місяця", - пише видання.

Національний банк України на 15 серпня встановив офіційний курс долара на рівні 41,32 грн. Він подешевшав на 2 коп. Євро тим часом виріс одразу на 35 коп. і коштує 45,54 грн, повідомляє сайт НБУ.

Зараз ви читаєте новину «Світові ціни на нафту рвонули вгору: що сталося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути