вівторок, 28 серпня 2012 04:20

Шведська розвідка витратила на свій "корпоратив" 5 млн крон з держбюджету

Шведська розвідка витратила на свій "корпоратив" 5 млн крон з держбюджету
squidoo.com

Служба державної безпеки (СЕПО) Швеції провела в червні 2011 року вечірку в стилі фільмів про Джеймса Бонда, яка обійшлася платникам податків в 5,3 мільйона крон (більше 800 тисяч доларів), пише The Local.

Згідно з даними місцевої преси, замовлення на проведення заходу був відданий без конкурсу, що є порушенням шведського законодавства. Більш того, контррозвідники помилково попросили у податкового відомства повернути їм ПДВ - більше мільйона крон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікування Брейвіка буде коштувати 3 млн євро на рік

За словами нового керівника СЕПО Андерса Торнберг, що зайняв цю посаду в липні 2012 року, вечірка була єдиним винятком із строгих правил організації. Він пояснив, що в 2011 році шведським контррозвідникам довелося дуже багато попрацювати, вони перебували в стані стресу, звідси і народилася ідея провести такий вечір.

"Ми перебували під серйозним тиском. У цьому зв'язку ми вирішили, що необхідна така зустріч, де могли б бути присутніми всі наші співробітники", - сказав Торнберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Еквадору дозволив Ассанжу жити у посольстві "хоч 200 років"

Відповідальність за всі порушення, допущені при організації вечірки, взяв на себе Андерс Даніелссон, який у 2011 році обіймав посаду заступника керівника СЕПО. Саме він займався організацією свята.

Міністерство юстиції Швеції, куди журналісти звернулися за коментарями, поки заявило лише, що вивчає ситуацію, що склалася.

Зараз ви читаєте новину «Шведська розвідка витратила на свій "корпоратив" 5 млн крон з держбюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути