неділя, 26 серпня 2012 10:09

Президент Еквадору дозволив Ассанжу жити у посольстві "хоч 200 років"

Президент Еквадору дозволив Ассанжу жити у посольстві "хоч 200 років"
Джуліан Ассанж на балконі посольства Еквадору у Лондоні. Фото: rus.ruvr.ru

Влада Еквадору відмовилися від спроб і задумів таємно вивезти Джуліана Ассанжа з посольства в Лондоні в Кіто. Поліцейські кордони виявилися непроникними, і навіть можливість транспортування кібертерориста в посольській машині виявилася неможливою через необхідність пересаджувати його на борт літака або судна - через британську землю. Інші способи транспортування "вантажу" (диппоштою і інш.) виявилися ще більш фантастичними. Тоді президент Корреа, оголосив, що його "гість" може жити в посольстві хоч 200 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анонімні хакери підтримали Ассанжа

Влада Еквадору дозволять Джуліану Ассанжу знаходитися в посольстві країни в Лондоні рівно стільки, скільки він забажає - наводить The Guardian репліку співробітника еквадорської дипмісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Wikileaks опублікує 2,5 млн документів сирійських політиків

Офіційний Кіто також наполягає на тому, щоб Великобританія відмовилася від загрози штурмувати посольство країни. Дипломати з Еквадору повідомляють, що біля посольства і досі знаходиться велика кількість поліцейських. За словами співрозмовників газети, до появи Ассанжа біля посольства чергували 4-6 співробітників поліції. Тепер же навколо дипмісії в центральному лондонському районі Найтсбрідж, а також у приміщеннях будинку, в якому розташовується дипмісія, постійно знаходяться загони правоохоронців. Еквадорські дипломати вважають, що таким чином офіційний Лондон посилає їм "попередження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еквадор вирішив надати Ассанжу політичний притулок

Тим часом, еквадорські дипломати збираються скласти на британців скарги в ООН, чиї резолюції, до слова, якраз Великобританія і США, успішно ігнорують в останні роки. А у офіційного Еквадору з'явилися цілком обгрунтовані побоювання, що, якщо Британія позбавить територію дипмісії Кіто екстериторіальності і поліція візьме будівлю штурмом, це стане початком держперевороту у самому Еквадорі.

Зараз ви читаєте новину «Президент Еквадору дозволив Ассанжу жити у посольстві "хоч 200 років"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути