понеділок, 25 червня 2012 13:34

Шведи вірять, що гаманець із тканини не притягує грошей
5

Шкіряне портмоне у Швеції коштує приблизно 180-200 крон
Фото: Фото: Володимир Мукан
У Швеції кажуть, що  тканинний гаманець не притягує грошей
Фото рідних та друзів у гаманці нігерійці не носять
Найкращий той гаманець, який поміщається в долоні й не товщий за великий палець руки, вважають у Мексиці
Якщо в гаманці є перегородки, вони мають бути також шкіряними, а не із тканини, кажуть шведи

Іноземці, які приїхали в Україну на час чемпіонату з футболу "Євро-2012", витрачають приблизно 500 грн на день. Гроші носять у гаманцях. Обирають переважно портмоне невеликого розміру, щоб туди вміщалося побільше карток.

"Багато відділень для купюр та відділення для дрібних грошей непотрібне. Готівки у мене тут не буває. Користуюся нею у Швеції не частіше, ніж раз на півроку. Скрізь розраховуюся зарплатною карткою. Це лише зараз в Україні живу за паперові гроші", - розповів швед Майк Рунфіст.

Він взяв із собою до України 40 тис. крон, (45 тис. 549,48 грн) . Це його одна місячна зарплатня, він доглядає за травою на футбольних полях.

Перші два дні в Україні чоловік не користувався гаманцем. Його попередили, що тут високий рівень злочинності й багато кишенькових злодіїв.

"А потім, коли під час перших матчів повз мене проходив кілька разів 5-тисячний натовп і ніхто навіть на ногу не наступив, зрозумів, що тут безпечно. У фан-зоні не чув, щоб у когось щось зникло. Тому беру свій гаманець щодня. Не боюся його носити у задній кишені рюкзака чи штанів", - розповів Рунфіст.

Чоловік обирає гаманці невеликого розміру, щоб було понад 7 кишень для пластикових платіжних карток і прозоре відділення для водійського посвідчення.

"Обираю завжди шкіряне портмоне. Воно у Швеції коштує приблизно 180-200 крон (204-228 грн). У нас кажуть, що тканинний гаманець не притягує грошей, тому маже всі купують шкіряні. Та й до тканинного портмоне немає серйозного ставлення, воно швидше зношується. Якщо в гаманці є перегородки, вони мають бути також шкіряними, а не із тканини. Для рук приємніше", - сказав швед.

Шведські жінки обирають великі гаманці, вони використовують їх більше як аксесуар, ніж річ для зберігання грошей.

"Купують такий, щоб туди ще щось із косметики можна було покласти - крем у поліетиленовій тонкій упаковці чи помаду. Їхні гаманці завжди якісь кольорові, трохи смішні - із написами, блискучі, із застібками. Вони купують дамські сумочки, бо такого гігантського гаманця просто неможливо десь сховати. В моєї дівчини схожий", - розповів Рунфіст.

Найкращий той гаманець, який поміщається в долоні й не товщий за великий палець руки, вважають у Мексиці.

"Я вибрав саме такий, ще й білого кольору, - каже мексиканець Хосе Льюіс Альварез Тінейджеро. Він працює у Нью-Йорку архітектором. Приїхав в Україну подивитися футбол. - Він поміщається в будь-яку кишеню. Пошитий зі шкіри бика. Такий найбільш міцний і приємний для рук. Таємних кишень не люблю. Тут їх немає. Гаманець - це особиста річ, тому не потрібно щось ховати від самого себе", - упевнений чоловік.

У Нігерії, навпаки, полюбляють великі гаманці, із великою кількістю таємних кишень. Матеріал, із якого виготовлено гаманець, не має значення для нігерійців.

"У нас купюри - наїри - удвічі більші за гривні. Міняю гаманець через кожні півроку. Він має бути модним, підходити під стиль одягу. Тип тканини гаманця й колір для мене неважливий. Зараз у мене гаманець від "гуччі". За нього віддав 100 доларів. Він має більше десяти відділень. У нього можна класти великі гроші", - розповів нігерійський студент Мумбала Обасанджо.

Фото рідних та друзів у гаманці нігерійці не носять. Це у них не заведено. Також подібного звичаю немає у нідерландців і норвежців. Більшість нідерландців, іспанців і англійців гуляють фан-зоною Києва без гаманців. Не беруть їх, щоб не поцупили.

Зараз ви читаєте новину «Шведи вірять, що гаманець із тканини не притягує грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути