субота, 23 червня 2012 19:30

У Черкасах за 30 гривень продають смердючі французькі парфуми

У Черкасах за 30 гривень продають смердючі французькі парфуми
ФОТО: mk.ru

У Черкасах на вулиці під виглядом елітних французьких парфумів продають підробки.

На вулиці молодий чоловік щось розповідає літній жінці років 65-ти у картатій спідниці. Прислухаюся. Пропонує їй елітні французькі парфуми. Жінка відмахується руками. Та він на це не зважає. Наздоганяє бабусю.

20-річна черкаска Марина Гомельська купила такі парфуми.

"Я в шоці! Тільки що віддала якимсь жінкам останні тридцять гривень! Що робить?" – сердиться дівчина. - Іду додому, поспішаю. Чую - мене хтось гукає. Оглядаюся. Бачу двох молодих жінок, приблизно років 20-25-ти з сумками через плече. Вони мене питають: "Дєвушка, скажитє, где уліца Адєская?" Швидко починаю їм пояснювати. Але вони мене не слухають. Хочу піти. І тут одна з них хапає мене за руку і кладе на долоню маленький флакончик. Бачу, що це парфуми".

Розповсюджувачка парфумів просто починає "впарювати" їх дівчині.

"Посмотрите, девушка, это элитные французские духи. У нас сегодня акция. Открытие нового парфюмерного магазина. У нас очень качественные, стойкие духи, и совсем недорогие", - каже.

Марині дають зрозуміти, що ці парфуми їй дарують. Але коли дівчина починає відходити її зупиняють, і, так між іншим, говорять: "Небольшой взнос – тридцать гривен".

"Не знаю чого, але я дістаю з гаманця останню тридцятку і віддаю їм", - каже Марина.

Каже, що ці жіночки чомусь постійно хапали її за руки, дивилися прямо в вічі та не скупилися на компліменти.

"Какой у вас маникюр! – захоплено говорить розповсюджувачка парфумів. А кто вам делал? Сама? Вы не только красивая, но и талантливая!"

Подібну історію розповідає Валентина Базилевська, 28 років. Її так само зупиняють, запитують про вулицю Одеську, засипають компліментами і вона купує абсолютно нестійкі і неприємні парфуми.

Прошу у неї флакончик. Оглядаю його. Смердюча рідина зеленого кольору. Зверху написано Made in France. Вирішую запитати 45-річну Тетяну Іванівну. Вона має власний кіоск на Центральному ринку. Все життя продає парфуми.

"Одразу треба дивитись на коробку, в якій був флакончик. Целофан на коробці повинен бути тонким, а не таким, як обгортають блоки з цигарками. Якщо картон коробки сірий – парфуми точно фальшиві".

Коробки немає, а на флаконі навіть кришки не було. Даю Тетяні Іванівні парфуми подруги. Кажу, що це французькі. Жінка починає сміятися. Напис на флаконі вона легко стирає нігтем.

"І штрих-коду немає! Ну це на майбутнє, щоб ти знала, штрих-код повинен бути обов'язково. І першою в ньому повинна бути цифра 3. От тоді будеш знати, що парфуми точно французькі.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах за 30 гривень продають смердючі французькі парфуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути