Ексклюзиви
субота, 28 квітня 2012 13:52

Аромат сандалового дерева притупляє здатність раціонально мислити

  Парфуми із запахом сандалу - Versace Versense
Парфуми із запахом сандалу - Versace Versense

Ніколи не купуйте парфуми швидко, - радить консультант одного зі столичних парфумних бутиків Леонід Токарчук, 34 роки, - Спробуйте на запах різні варіанти. Бризніть цікавими для вас парфумами на дегустаційні папірці, напишіть на них назву марки і розкладіть по різних кишенях сумки. Вдома понюхайте папірці ще раз, бажано щоб після першої "дегустації" пройшло кілька годин. Тепер порівняйте запахи. Можливо, ваш вибір зміниться і ви зупинитеся на зовсім іншому ароматі. Заодне перевірите, чи довго він тримається.

Після експерименту з папірцями можна знову йти у магазин. Цього разу треба збризнути парфумом зап'ястя або ліктьовий суглоб. Адже лише шкіра дасть аромату можливість розкритися. Причому на тілі однієї людини запах буває один, а на тілі другої  проявлляє себе зовсім по-іншому.

За один раз можна випробувати не більше п'яти ароматів. Адже "непрофесійний" ніс не здатен сприйняти більше, усі запахи перемішаються. Між кожним парфумом треба понюхати каву, щоб відновити сприйняття запахів. А можна вийти прогулятися на свіже повітря.

У кожного якісного парфуму – три ноти запахів. Перша розкривається відразу після того, як її нанесли на шкіру. Вона – своєрідна прикраса. "Серединна" нота розкривається через 5-7 хвилин після нанесення. Вона – справжній, основний аромат. А третя нота – це шлейф, він відкривається пізніше за всіх. Тому коли нанесли аромат на шкіру, треба почекати кілька хвилин, поки основний аромат проявить себе.

Існує кілька правил, якими ароматами краще користуватися в певних ситуаціях. Наприклад, жасмін – як засіб звабити чоловіка.

Аромат гвоздики наносять для будь-яких виходів у люди. Цей аромат "торкається" лише клітин мозку, на відчуття не впливає. Тому гвоздика – "офіційний" аромат, ним можна користуватися перед роботою.

З трояндами треба бути обережним. Він може викликати ностальгію і сумні спогади.

Запах ромашки та сандалового дерева можна використовувати перед діловими переговорами із суворими компаньонами – ці аромати на деякий час притупляють здатність зважено і раціонально мислити.

Лимонний аромат розслаблює і трохи знижує продуктивність праці.

Зараз ви читаєте новину «Аромат сандалового дерева притупляє здатність раціонально мислити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути