понеділок, 27 листопада 2017 11:31

Повідомили, чи варто чекати зниження цін на бензин

Повідомили, чи варто чекати зниження цін на бензин
У разі зниження цін на внутрішньому ринку, українські виробники швидше експортуватимуть власну продукцію за кордон. Фото: Страна

Підстав для істотного зменшення вартості бензину в Україні немає.

"Ціна буде високою, навіть якщо відновлять роботу всі вітчизняні нафтопереробні заводи", - розповів директор спеціальних проектів науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев, інформує "Апостроф".

Він зауважив, що вартість бензину і частка внутрішньої переробки між собою не пов'язані. Адже при ринковій економіці ціни також мають бути ринковими.

"При відновленні роботи всіх вітчизняних НПЗ, ціна на бензин зменшиться на 50 копійок, максимум на 1 гривню за літр", - додає директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявлена причина різкого здорожчання газу на авто

Експерт зауважує, що в разі зниження цін на внутрішньому ринку українські виробники швидше експортуватимуть власну продукцію за кордон.

За останні два місяці в Україні весь асортимент бензину подорожчав у середньому на 2,9 грн, а дизельне паливо – більш ніж на три гривні. Загалом на ситуацію вплинули світові ціни на нафту і курс гривні.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, чи варто чекати зниження цін на бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути