Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2012 10:14

Шоколадні яйця у 3D продають по тисячі гривень
10

Яйця і зайців у кондитерській виливають із молочного шоколаду
Фото: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН
Розписують вироби харчовими фарбами
Художник Наталя раніше працювала вчителькою образотворчого мистецтва в одній з київських шкіл.
Готові вироби продають від 200 до 1000 грн.

У кондитерській "Реприза" біля столичного метро "Оболонь" перед Великоднем виливають шоколадні писанки і зайців.

"Щоб шоколадка фігурка не розкришилась, її покривають трьома-п'ятьма шарами шоколаду. Його заливають у спеціальні форми, дають охолонути 10-15 хвилин і поливають шоколадом заново", - розповідає працівниця кондитерської Оксана.

Яйця і зайців виливають із молочного шоколаду, бо його більше люблять діти. Зверху шоколадні фігурки розмальовують харчовими фарбами. Готові продають від 200 до 1 тис. грн.

"Найдорожчі яйця у 3D. Вони важать 600 грам. Вчора цілий день їх розмальовували з колегою, - розповідає художник Наталя, 27 років. - Сьогодні їх порозбирали, бо перед Великоднем на них високий попит. Яйця вилиті у кілької площинах — випуклі назовні, мають вм'ятини всередину".

Наталя працює на кондитерській рік. До цього працювала вчителькою образотворчого мистецтва в одній з київських шкіл. Ще малювала для мультиплікаційної студії.

"Коли її закрили, сюди пішла на роботу. Яйця малювати — то не картини писати, але мені подобається, Тримає у руках палітру з 7 кольорами. Малює на 600-грамовому шоколадному яйці церкву, дерева, сонце. - Фарби використовую харчові — з буряка, чорниці, моркви. Їх з Франції привозять. Фарби змішуємо з білим шоколадом. Одне яйце розмальовую дві години".

У кондитерській вже 10 днів випікають паски. Вироби прикрашають сухофруктами, горішками і марципанами. Найменшу на 750 гр продають за 185 грн. Найбільше "Елітну" на 3 кг — за 690 грн. Сирну на півкілограма — за 209 грн.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадні яйця у 3D продають по тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути