вівторок, 14 грудня 2010 00:15

"Шоколадну Камасутру" складають із 20 цукерок

— Шоколад виробляє в людському організмі гормон щастя, тому його треба їсти багато, — каже начальник відділу збуту та маркетингу кондитерського дому "Шоколіно" 37-річна Альона Ковальчук.

Запрошує до переговорної кімнати. На столах розкладені понад сотня цукерок із логотипами фірм та організацій. На поличках стоять шоколадні листівки та фотографії, півники, жабки та зайчики. Збоку — кілька фігурок сніговиків та дідів морозів. Альона пригощає фруктовим чаєм. У цукерницю насипає білого, чорного та молочного шоколаду у формі кавових зерен.

— Ми не виробляємо серійної продукції, лише на замовлення, — показує плитки шоколаду з новорічними привітаннями. — За 691 гривню 60 копійок зробимо шоколадний портрет вагою 1,2 кілограма. Часто виникає запитання, що подарувати людині, в якої все є. Такий портрет — найкращий варіант.

Подарунки виготовляють із класичного та елітного шоколаду.

— Класичний має 35 відсотків какао-бобів, елітний — 85. Останній дорожчий, але й тяжчий у роботі. Для начинки використовуємо волоські горіхи, арахіс, фундук, мигдаль та карамель. Кілька років тому автомобільний салон "СІА" замовив шоколад із перцем. Наш технолог довго над ним трудився. Перців дуже багато, всі вони дають різні смаки в поєднанні з шоколадом. Вибрали червоний. Він у шоколаді майже не відчувався, але додавав пікантності.

Найбільше замовлень отримують перед Новим роком. Альона радить робити заявку за кілька місяців:

— Є люди, які новорічні замовлення роблять у липні. Ми вносимо їхні заявки у свій план. Виготовляємо за дві доби до здачі продукції. За температури від 18 до 20 градусів шоколад зберігатиметься півроку.

Показує каталог із листівками. Відкриває на сторінці з любовною тематикою. На різнокольорових шоколадних листівках є написи "Моей второй половинке", "Моему тигренку", "Моей радости".

— Люди роками зустрічаються і вже не пам'ятають, коли востаннє говорили теплі слова. Така шоколадка допоможе відновити романтичні стосунки. Шоколадка-освідчення стане в нагоді тим, хто боїться висловити свої почуття. Попит має листівка з написом "Пробач". Вона коштує 16 грн.

Показує "Шоколадну Камасутру" за 199 грн. Це — 20 цукерок із еротичними зображеннями. Вони лежать у позолоченій коробочці, що зав'язується червоною стрічкою.

— Робимо такі цукерки вже не перший рік, але на них і досі є попит, — розповідає директор кондитерського дому 33-річна Ліна Завертайло. — Однаково добре купують чоловіки та жінки. Коробка — ручної роботи. Як спорожніє, жінки люблять складати в неї свою біжутерію.

До цукерок радить купувати шоколадні келихи. З них смачно пити вино та шампанське.

— Раз одна жінка запитала, скільки разів із шоколадної чашечки можна каву пити. Засмутили її, що тільки раз. Після кави або чаю чашку можна з'їсти. Келихи використовують кілька разів. Вони не тануть у руках, як магазинний шоколад.

Шанувальникам спорту дарують шоколадні м'ячі та шахи.

— Футбольний м'яч важить майже два кілограми. Всередині порожній, бо так його легше ламати. У футбол ним не пограєш. А от шахи можна використовувати за призначенням. Усім покупцям радимо грати фігурками з того шоколаду, який менше люблять. Як обожнюєш білий, треба грати чорними, щоб їсти фігури суперника.

Зараз ви читаєте новину «"Шоколадну Камасутру" складають із 20 цукерок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути