понеділок, 16 березня 2020 04:50

Що буде з економіками США та Європи

Що буде з економіками США та Європи
JPMorgan заявив про можливу світову рецесію. Фото: Економічна правда

Пандемія коронавірусу спричинить в економіках США та країн Європи глибоку рецесію, яка відчуватиметься вже влітку, прогнозує фінансовий холдинг JPMorgan.

"Найбільший банк США очікує, що пандемія коронавірусу занурить американську та європейську економіки у глибоку рецесію вже цього літа", пише Business Insider.

Прогнози JPMorgan значно змінилися протягом останніх тижнів, оскільки спалах коронавірусу поширився по всьому світу, спричинивши обвал фондових ринків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "ЄС" запропонували антикризовий план для економіки

Згідно з прогнозами JPMorgan, економіка США скоротиться на 2% у першому кварталі та на 3% у другому, а економіка країн єврозони - на 1,8% та 3,3% відповідно.
Аби уникнути ще сильнішого удару для глобальної економіки урядам необхідно вдатися до заходів стимулювання: обмеження стресу на фінансових ринках та підтримки споживчого попиту шляхом грошово-кредитної політики.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Національний банк України погодився розробити програму заходів щодо кредитної підтримки бізнесу та громадян в умовах карантинних заходів з метою протидії коронавірусної інфекції.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з економіками США та Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути