пʼятниця, 18 травня 2018 11:37

Скільки українців економлять на їжі

Скільки українців економлять на їжі
У середньому 25% українців змушені заощаджувати на продуктах харчування. Фото: ТСН

Протягом останніх 2 років добробут українців зріс. Проте до економічного рівня 2013-го підніматимемось ще не менше 5 років. Зараз же кожен 4-й житель України заощаджує на продуктах.

Крім того, люди скаржаться на відсутність житла з ремонтом та всіма зручностями. Хочуть своєчасно сплачувати за комуналку та мати гроші на поточні та екстрені медичні послуги, пише "Сегодня".

Держстат опитав 13 тис. родин. Із них 52% поскаржились на неможливість відкласти гроші на відпочинок, 29% - на відсутність автівки, 14% не мають комп'ютера. На їжі найбільше економлять мешканці Вінницької, Сумської, Закарпатської, Івано-Франківської, Черкаської областей - до 34% опитанних. А от на Київщині, Полтавщині та Рівненщині на харчуванні заощаджують тільки 7-12% респондентів.

Кожен десятий українець скаржиться на відсутність гідного житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 80% українців виживає завдяки субсидіям, а керівництво країни цим пишається - Рабінович

"Криза, спричинена війною, подолана. Але жити, як 2013-го, середній українець зможе лише після 2023 року. Менше стане тих, кому не вистачає на поточні витрати, а ось за іншими статтям - перш за все лікування, відпочинок, дорогі покупки, - поліпшення чекати не доводиться. Бо медпослуги, особистий транспорт і відпочинок дорожчають швидше, ніж зростають зарплати", - прогнозує Олександр Охрименко, президент Украналітцентру.

Світовий банк 2018 року прогнозує зростання реального ВВП України на 3,5%. Проте економісти вважають, що цих темпів недостатньо для подолання бідності в країні.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців економлять на їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути