вівторок, 27 березня 2018 12:43

80% українців виживає завдяки субсидіям, а керівництво країни цим пишається - Рабінович

80% українців виживає завдяки субсидіям, а керівництво країни цим пишається - Рабінович
За словами лідера партії "За життя" Вадима Рабіновича, уряд України розоряє власний народ, видаючи свої дії за реформи.

Влада своєї недалекоглядною політикою загнала українців у злидні. Про це в ефірі авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна" заявив народний депутат Верховної Ради, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

На думку політика, сміховинне підвищення пенсій і видача субсидій - не привід для гордості, а причина задуматися, чи в правильному напрямку рухається країна і чи цих змін хотіли люди.

"Уже влітку в рамках індексації українські пенсіонери "розбагатіють" аж на 62 гривні. Уряд має намір влітку підняти пенсії з 1373 до 1435 гривень, а в грудні - до 1497 гривень. Шляхом нескладних математичних операцій можна підрахувати, що завдяки їх "інноваційному підходу" в перетворенні пенсійної системи людина, яка 35 років буде платити пенсійні внески від зарплати 6 тисяч гривень, в результаті отримуватиме пенсію 1600 гривень. Якщо ж українець отримує мінімальну зарплату, то він зможе розраховувати на мінімальну пенсію. До прийняття "пенсійної реформи" один відпрацьований рік при розрахунку пенсії оцінювався в 1,35% від розрахункового заробітку, зараз же - 1%. І це вони називають "революцією" і "пенсійною реформою", - обурився парламентарій.

Вадим Рабінович також розкритикував недавню заяву віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка.

"Розенко днями сказав, що сьогодні в Україні реально знайти роботу з зарплатою 15 тисяч гривень. Виходить, що, на думку віце-прем'єра, українці просто ледачі - не хочуть шукати високооплачувану роботу, але вона є. Це нонсенс! Якщо виходити зі слів наших чиновників, то ми багатші за всіх у світі. Насправді ж 2017 року інфляція досягла 22%. Інфляція - це показник, який вказує, наскільки зросли ціни. Те, що раніше можна було купити за 78 гривень, 2017 року можна було купити вже за 100 гривень. Тим часом Кабмін підвищує зарплати всього лише на 62 гривні. І це ще не враховується інфляція 2018 року! " - підкреслив лідер партії "За життя".

За словами народного депутата, уряд України розоряє власний народ, видаючи свої дії за реформи. Як ще один приклад, він навів нові правила повірки лічильників.

"Відповідно до закону "Про облік теплової енергії", за новими правилами Київенерго з 2018 року не перевіряє лічильники гарячої води. Але це не послаблення для нас з вами! Тепер мешканці будинку зобов'язані звернутися в спеціальну ліцензовану компанію для повірки лічильників. Таким чином, народні депутати разом з членами Кабміну та постачальниками енергії розоряють власний народ, розповідаючи про реформи в сфері ЖКГ", - заявив політик.

Він ще раз підкреслив, що "влада щодня робить українців біднішими", аргументувавши це кількістю субсидій, виданих державою.

"Кабмін хвалиться, що 8,8 млн сім'ям в Україні дали можливість отримувати субсидії. Всього в Україні, виходячи з індексу споживання хліба, проживає 25 мільйонів. За найоптимістичнішими прогнозами - нас 35 млн. 5 млн з них працює за кордоном. Виходить, що якщо сім'я складається з трьох осіб, то виходить, що більше 26 млн українців з 30 млн влада загнала в абсолютну бідність! 80% країни виживає завдяки субсидіям, і керівництво країни цим пишається! У цьому випадку ні про яке-небудь поліпшення мови бути не може. Українці, як раби в Давньому Єгипті, які продовжують будувати піраміди для фараонів за тарілку супу. Пора це припиняти!" - робить висновок Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «80% українців виживає завдяки субсидіям, а керівництво країни цим пишається - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути