Українські ресторани найважче карантин пережили у квітні. Тоді вручка становила 26% від тієї, яку мали у лютому 2020-го. У травні ситуація покращилася. Вдалося заробити 50% від докарантинних показників.
За результатами дослідження, у квітні тільки один з трьох закладів зміг перейти на послуги доставки і продовжити роботу. Зараз ресторани та кафе можуть обслуговувати клієнтів на літніх майданчиках. В епідеміологічно стабільних областях починають роботу і в залі, пише rau.ua.
За тиждень після послаблення карантину кількість закладів, які почали приймати клієнтів, зросла до 18%. На 31 травня роботу відновили 70% закладів громадського харчування в Україні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин у Києві не пом'якшать - навпаки, можуть посилити
Під час карантину найменші збитки понесли заклади, які й раніше були орієнтовані на послуги з доставки.
10 червня вступила в дію постанова уряду про черговий етап послаблення карантинних заходів. Це стосується, зокрема, відкриття двох КПВВ на Донбасі, баз відпочинку та санаторіїв, закладів культури та проведення масових заходів у них.
Коментарі