неділя, 31 січня 2016 18:40

Розпорядник похорону заробляє 12 тисяч гривень

Розпорядник похорону заробляє 12 тисяч гривень

У столиці працює кілька елітних похоронних бюро. Вони мають свої автопарки , пропонують віп-місця на кладовищах, а також пишуть сценарії для похорону. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів В'ячеслав, працівник одного зі столичних бюро ритуальних послуг.

"В елітних похоронних бюро працює команда візажистів і флористів, - каже В'ячеслав. - Пропонують труни з цінних порід дерева за 40-50 тисяч гривень. Розпорядник похоронів у такій конторі заробляє 12 тисяч гривень в місяць. На роботу треба приходити в костюмі".

За словами В'ячеслава, торік ціни на ритуальні послуги підняли у півтора рази.

"Поховальних бюро багато, конкуренція висока, - говорить В'ячеслав. - Один перед одним пропонують знижки на похорон. Найдешевша труна коштує 600 гривень. Хороші лаковані по 2-3 тисячі. Вінки від 50 до 700. Транспорт до кладовища і на поминальний обід можна замовити за 700-900 гривень. Щоб священик відспівав, треба дати ще гривень 300. Влітку ями копають за 350 гривень, зимою – у півтора рази дорожче".

Безплатно ховають інвалідів війни, учасників бойових дій і героїв України.

"Місць для захоронення бракує. Щороку більше киян звертаються до крематорію. Процедура кремації коштує 445 гривень. Одне місце в колумбарії – до 3 тисяч гривень. Як правило, місць замовляють кілька, щоб хватило на всю сім'ю", - розповідає В'ячеслав.

Зараз ви читаєте новину «Розпорядник похорону заробляє 12 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути