пʼятниця, 30 березня 2012 16:50

Росіяни розповіли, як сильно вони хочуть співпраці з Україною в атомній галузі

Росіяни розповіли, як сильно вони хочуть співпраці з Україною в атомній галузі
Кирило Комаров: "Росатом" готовий розглянути різні схеми співпраці. Фото: balkanos.com

Росія готова обговорювати різноманітні формати співробітництва з Україною в атомно-промисловій сфері.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник генерального директора з розвитку та міжнародного бізнесу держкорпорації "Росатом" Кирило Комаров.

"Росатом" в різних країнах йде на дуже різні схеми співпраці. З тпоглядуу прийняття рішень і готовності підтримати замовника в питаннях фінансування, ми дуже гнучкі та готові йти на різні схеми. Все залежить від бажання замовника, тому ми будемо розглядати будь-які пропозиції української сторони, якщо вони до нас надійдуть", - сказав він.

За його словами, Росія, зокрема, зберігає інтерес до уранових активів в Україну і до участі в капіталі харківського "Турбоатома", великого виробника турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. У свою чергу, Україна зацікавлена ??в отриманні доступу до російських збагачувальним потужностям.

"Ми ніколи не приховували свого інтересу до уранових активів в Україні і до "Турбоатому", контрольний пакет якого перебуває в держвласності, а Україні було б цікаво добудувати свій технологічний ланцюжок шляхом отримання доступу до збагачення. Які подальші кроки робитиме український уряд, і наскільки інтерес буде рухатися глибше - ми в цьому сенсі відкриті та готові до переговорів", - сказав Комаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від податку на розкіш постраждає середній клас, а не супербагатії - економіст

Представник "Росатома" також підтримав рішення української влади про корпоратизацію держпідприємства "НАЕК" Енергоатом ", зазначивши, що російський держконцерн раніше вже пройшов цей шлях.

Водночас Комаров зазначив, що з української сторони ще не надходили які-небудь пропозиції про участь двох компаній у будь-яких проектах шляхом створення спільних підприємств.

Раніше Україна заявляла про інтерес в придбанні частки і входження в капітал одного з російських комбінатів зі збагачення урану, зокрема ВАТ "Уральський електрохімічний комбінат".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни розповіли, як сильно вони хочуть співпраці з Україною в атомній галузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути