Ексклюзиви
четвер, 18 серпня 2011 11:16

Бойко хоче зробити українські АЕС безпечними за $ 1 мільярд

Бойко хоче зробити українські АЕС безпечними за $ 1 мільярд

На заходи з підвищення безпеки у ядерній галузі України планують витратити близько $ 1 млрд, а для продовження термінів експлуатації АЕС необхідно активізувати роботу щодо залучення кредитних коштів.

Про це заявив міністр енергетики та вугільгної промисловості Юрій Бойко під час робочої поїздки на Южно-Українську атомну електростанцію, повідомила прес-служба відомства.

"Частково ми будемо залучати значні кредитні кошти для продовження строку експлуатації всіх АЕС, і ця робота повинна проходити весь час, щоб ми мали ефект в середині наступного року", - сказав він.

Обговорюючи фінансові питання, Бойко зазначив, що розмір зарплат у галузі значно перевищує середні показники, а загальне фінансування атомної енергетики здійснюють на високому рівні.

"Зарплата в атомній енергетиці майже у 2,5 раза більша, ніж середня зарплата по країні. І в 1,5 раза більша, ніж по енергетичній галузі", - сказав Міністр.

Крім того, за участю керівництва профільних департаментів Міненерговугілля, президента НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського, керівництва Державної інспекції ядерного регулювання, генеральних директорів Южно-Української, Запорізької, Рівненської та Хмельницької АЕС, керівництва державних підприємств та науково-дослідних інститутів ядерно-енергетичної галузі було розглянуто питання про порядок організації та виконання поглибленої позачергової переоцінки енергоблоків АЕС України (стрес-тестів).

Також було заслухано інформацію про стан виконання робіт з отримання кредитних коштів ЄБРР та Євратому на виконання Комплексної програми з підвищення безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Бойко хоче зробити українські АЕС безпечними за $ 1 мільярд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути