пʼятниця, 12 серпня 2011 11:47

Бойко хоче позичити 200 мільйонів у ЄБРР

Бойко хоче позичити 200 мільйонів у ЄБРР

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розраховує у вересні підписати кредитну угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) на суму EUR200 млн для фінансування другої черги реконструкції гідроелектростанцій (ГЕС) Дніпровського та Дністровського каскаду.

Як повідомила прес-служба міністерства з посиланням на директора департаменту стратегічної політики, інвестицій і ядерно-енергетичного комплексу Міненерговугілля Микиту Константінова, проект відповідного кредитної угоди парафовано в під час переговорів 8-12 серпня в Лондоні.

Кредитні кошти будуть направлені на реконструкцію гідроагрегатів, електромеханічного обладнання, заходи з підтримки безпеки гребель.

За словами Константінова, в результаті реконструкції, термін безпечної експлуатації ГЕС повинен збільшитися на 30-40 років, маневрені потужності - зрости, щонайменше, на 155 МВт, виробництво електроенергії - збільшитися на 213 ГВт-год.

Нагадаємо, наприкінці червня Кабінет міністрів України схвалив залучення ВАТ "Укргідроенерго" кредиту ЄБРР на EUR200 млн на реалізацію проекту реабілітації гідроелектростанцій компанії.

Очікуються, що для реалізації проекту співфінансування в такому ж обсязі, як і ЄБРР, надасть Європейський інвестиційний банк (ЄІБ).

Повна вартість проекту "Реабілітація ГЕС" становить EUR 690 млн.

За підсумками реалізації проекту оновлення обладнання електростанцій "Укргідроенерго" встановлена ??потужність її ГЕС та ГАЕС збільшиться на 10%. Крім максимального використання виробничих потужностей також буде збільшена надійність і ефективність роботи ГЕС і ГАЕС, буде досягнуто більш високий рівень безпеки експлуатації гідротехнічних споруд та поліпшена екологічна ситуація в навколишньому середовищі в районі басейну Дніпра.

"Укргідроенерго" експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра. Сумарна встановлена ??електрична потужність гідроелектростанцій генкомпанії становить 5007,6 МВт.100% акцій АТ належить НАК "Енергетична компанія України", якою володіє держава.

Зараз ви читаєте новину «Бойко хоче позичити 200 мільйонів у ЄБРР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути