понеділок, 17 жовтня 2011 20:45

Європейці вчаться у нас, як слідкувати за безпекою на АЕС - Бойко

Європейці вчаться у нас, як слідкувати за безпекою на АЕС - Бойко

Україна входить до п'ятірки провідних країн світу за рівнем технічної безпеки атомних електростанцій, і це доводять перевірки 15-ти комісій МАГАТЕ.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.

"Якщо взяти нашу атомну галузь, то за технічним рівнем, рівнем безпеки і професійному рівню наших фахівців, я впевнений, що ми входимо в п'ятірку провідних країн світу, включаючи страшний досвід Чорнобиля і тих заходів, які були втілені після цього. Ми проаналізували після аварії в Японії, у нас пройшли 15 комісій МАГАТЕ - вони подивилися на рівень технічної безпеки наших станцій, а сьогодні ми ще більше його підвищуємо, враховуючи те, що світ йде по шляху ядерної енергії і колосальні кошти вкладаються в безпеку", - похвалився міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія будуватиме атомні енергоблоки на Хмельниччині

Він зазначив, що Україна брала участь у відпрацюванні стрес-тестів разом з європейцями.

"Два дні тому ми проводили спеціальну нараду на Південноукраїнській станції з цього приводу. Можу сказати, що за технічним рівнем ми не відстаємо. Ми знаходимося в перших рядах, і деяким країнам потрібно вчитися, до речі, що вони й роблять, незважаючи на наші тренувальні центри, як у нас проходить підготовка ", - заявив Бойко.

Президент НАК "Енергоатом" Юрій Недашковський також зазначив, що на сьогодні електростанції України одні з найсучасніших у світі і відповідають усім стандартам МАГАТЕ.

Зараз ви читаєте новину «Європейці вчаться у нас, як слідкувати за безпекою на АЕС - Бойко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути