Ексклюзиви
четвер, 17 червня 2021 21:10

Робота з дому: як ефективно працювати поза офісом

Робота з дому: як ефективно працювати поза офісом
Згодом повсякденні завдання стають одноманітними. Намагайтеся вдосконалювати навички, навчайтеся новому, проходьте курси підвищення кваліфікації. Фото: pixabay.com

Коронавірус трансформував український ринок праці. Зросла кількість працівників, які частково або повністю залишили офіси. Тепер працюють з дому.

Щоб не виникало труднощів при виконанні робочих обов'язків удома, потрібно дотримуватися кількох правил, пише grc.ua.

Підготуйте робоче місце

У вас повинен бути робочий стіл, стілець та комп'ютер. Запасіться шумопоглинаючими навушниками. Адже діти, домашні тварини чи навіть сусіди можуть відволікати вас у робочий час.

Плануйте

Зіставте перелік завдань. Виокремте найважливіші з них. Намагайтеся грамотно розподілити час не тільки на роботу, а й не забувайте про сім'ю.

Дізнавайтеся щось нове

Згодом повсякденні завдання стають одноманітними. Намагайтеся вдосконалювати навички, навчайтеся новому, проходьте курси підвищення кваліфікації. Це можна робити у час, який раніше витрачали на дорогу в офіс та назад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали деталі, які здатні перевернути хід онлайн-співбесіди

Слідкуйте за своєю поведінкою

Робота вдома - це зовсім не додаткова відпустка чи можливість проводити дні так, як заманеться. Намагайтеся зберегти серйозне ставлення до робочих завдань.

Відпочивайте

Робіть невеликі перерви. Крім того, важливо не засиджуватися за робочими завданнями допізна. Інакше ризикуєте втратити бажання та інтерес до роботи.

За два роки українських фрілансерів, які працюють з іноземними клієнтами, стало більше на 31%. А їхній дохід зріс на 18%.

Більше половини загальних зарахувань фрілансерам - 54%, концентрується у 5 найбільших містах України. Майже чверть виплат припадає на столицю, 13% — на Харків, по 7% — на Львів і Дніпро, 5% — на Одесу. Водночас віддалений фріланс може позитивно впливати на зайнятість населення в регіонах, спонукаючи людей приєднуватися до вже наявних бізнесів або починати власні справи. Це може стати для українців гідною альтернативою переїзду до більших міст або за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Робота з дому: як ефективно працювати поза офісом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути