середа, 10 лютого 2021 21:10

Назвали деталі, які здатні перевернути хід онлайн-співбесіди

Назвали деталі, які здатні перевернути хід онлайн-співбесіди
Варто знайти на час співбесіди тихе місце з нейтральним фоном. Фото: unsplash

Аби не втратити потенційне місце роботи, кандидатам радять перевіряти справність техніки та наявність відповідних онлайн-програм перед початком розмови.

Під час онлайн-співбесіди важливо, щоб кандидатів не відволікали сторонні фактори, аби обидві сторони уникли додаткового стресу, розповіла рекрутерка у Matic Ірина Сулацька для Happy Monday.

Уточніть формат відеоспівбесіди

Іноді компанії не уточнюють, у якому форматі пройде онлайн-співбесіда - аудіо чи відео, або не надсилають заздалегідь запрошення з посиланням на відеодзвінок. Аби уникнути несподіванок, українцям радять проявити ініціативу і запитати рекрутера, як буде відбуватися співбесіда та який інструмент вам для неї знадобиться.

Перевірте свою техніку й підготуйте "план Б"

Тихий звук або його відсутність, проблеми з камерою, інтернетом або операційною системою стаються вкрай часто.

"Раджу перед інтерв'ю перевірити свою техніку, покласти поряд або одразу підключити зарядний пристрій, перевірити швидкість інтернету і протестувати інструмент, який будете використовувати для відеоспівбесіди. І все це — принаймні за 5-10 хвилин до розмови", - каже Ірина Сулацька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вдало відповісти на найбільш поширене запитання на співбесіді

Знайдіть тихе місце й нейтральний фон

Експертка додає, що рекрутери теж живі люди, які опинились у новій онлайн-реальності.

"Я, наприклад, постійно попереджаю кандидатів про те, що моя кішка може дуже голосно нявкати, а сусіди вирішили зробити капітальний ремонт. Усе це — нормальні, життєві речі, і, швидше за все, рекрутер не зверне на них увагу: продовжить ставити питання і відповідати на ваші", - пояснює Ірина Сулацька.

На її думку, все ж варто знайти на час співбесіди тихе місце з нейтральним фоном.

"Вам самим буде значно простіше сконцентруватися, пильнувати за ходом розмови і презентувати себе як професіонала найкращим чином. Співбесіда — це завжди стрес, а з додатковими факторами, що відволікають, вона може стати справжнім випробуванням", - переконана експертка.

Побудуйте зв'язок із інтерв'юером

Деякі менеджери з найму розповідають, що їм складніше приймати рішення щодо кандидата, якщо вони жодного разу не бачили людину вживу.

"Щоб вибудувати зв'язок у онлайн-форматі, підтримуйте зоровий контакт із інтерв'юером, будьте повністю включеними в розмову і не перебивайте співбесідника, жестикулюйте, якщо це для вас природно, і посміхайтесь, якщо вам дійсно цього хочеться", - резюмувала Ірина Сулацька.

Під час пошуку роботи потрібно бути готовим розповісти про свою здатність до навчанні та дізнатись якомога більше про компанію, у якій хочеться працювати.

Зараз ви читаєте новину «Назвали деталі, які здатні перевернути хід онлайн-співбесіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути