неділя, 31 січня 2021 21:10

5 ключових речей, про які варто пам'ятати під час пошуку роботи

5 ключових речей, про які варто пам'ятати під час пошуку роботи
Роботодавці все більше звертають увагу на новий показник — LQ. Фото: unsplash

Під час пошуку роботи потрібно бути готовим розповісти про свою здатність до навчанні та дізнатись якомога більше про компанію, у якій хочеться працювати.

Ключові поради для кандидатів розповіла директорка з рекрутингу GlobalLogic Юлія Шмуля для Happy Monday.

1. Високий LQ може стати козирем

Роботодавці все більше звертають увагу на новий показник — LQ, тобто коефіцієнт здатності до навчання. Він свідчить про бажання й можливість людини рости професійно і залишатися затребуваною на ринку праці.

"Я під час інтерв'ю обов'язково запитую в кандидата, як він підтримує свій рівень експертності. Проаналізувавши відповідь, отримую уявлення про зацікавленість людини в саморозвитку, її жагу до навчання й прагнення зросту", - каже Юлія Шмуля.

2. Варто критично ставитись до першого враження

Не менше 78% кандидатів, коли приймають рішення про співпрацю з компанією, аналізують враження від спілкування з потенційним роботодавцем.

"Багато компаній враховують цей факт, намагаючись його поліпшити. Тому раджу не забувати про критичне мислення — адже перше враження цілком може виявитись хибним", - додає експертка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як написати резюме, аби на нього точно відповіли

3. Дізнайтеся якомога більше про роботу в компанії

"Щоб дізнатися якомога більше про компанію, під час співбесіди не соромтеся ставити питання, щоб скласти уявлення про атмосферу і зробити правильний вибір. Іноді компанії практикують тестовий день. Це дозволяє отримати правдиві враження про майбутню посаду, робочий день та команду. Ще одне цінне джерело інформації про внутрішню кухню компанії — дні відкритих дверей", - каже Юлія Шмуля.

4. Будьте готові витратити на пошуки реально багато часу

У середньому кандидат витрачає приблизно 11 годин на тиждень на підготовку до співбесід та перегляд нових пропозицій. Це нормально.

"У середньому кандидату потрібно приблизно 6 тижнів на пошук роботи. А щоб знайти потрібного спеціаліста, рекрутери витрачають приблизно 42 дні. Зважайте на це під час пошуків та не впадайте у відчай, якщо не отримаєте відповіді того ж дня", - заспокоює експертка.

5. Залучайте до пошуку LinkedIn та знайомих

З її слів, 42% кандидатів у світі знаходять роботу в LinkedIn. Щоб використовувати мережу як інструмент пошуку роботи, важливо приділяти увагу тому, як ваш профіль виглядає і чи достатньо в ньому інформації. Адже рекрутер аналізує його всього 7 секунд.

Зарплату понад 34 тис. грн на місяць готові платити фахівцям з нерухомості. Значно нижчу отримують ті, хто працює в сільському господарстві та будівництві.

Зараз ви читаєте новину «5 ключових речей, про які варто пам'ятати під час пошуку роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути