четвер, 05 квітня 2018 10:18

Раді запропонували підвищити мито на вивезення металобрухту до 42 євро за тонну

Раді запропонували підвищити мито на вивезення металобрухту до 42 євро за тонну
Верховна Рада зареєструвала проект закону про підвищення вивізного мита на металобрухт до 42 євро за тонну терміном на 3 роки

У Верховній Раді зареєстрували проект закону про підвищення вивізного мита на металобрухт до 42 євро за тонну терміном на 3 роки.

Як передає "БізнесЦензор", про це голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Зареєстрували в Раді законопроект №8226, яким на три роки продовжуємо дію "металургійного закону" і піднімаємо вивізне мито на металобрухт до 42 євро за тонну. Це еквівалент 20 відсотків мита. У Китаї воно становить 45 відсотків, Індії - понад 35 відсотків, а в Казахстані взагалі мораторій на експорт металобрухту", - повідомив Галасюк.

Згідно з даними на сайті Верховної Ради, законопроект зареєстрували 4 квітня, його текст поки що відсутній.

Президент Петро Порошенко в липні 2017 року підписав закон про пролонгацію дії підвищеного вивізного мита на брухт чорних металів у розмірі 30 євро за тонну на рік.

Згідно з підрахунками держпідприємства "Укрпромзовнішекспертиза", на українському ринку металобрухту зберігається стабільний дефіцит сировини.

Зараз ви читаєте новину «Раді запропонували підвищити мито на вивезення металобрухту до 42 євро за тонну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути