четвер, 09 липня 2020 14:07

Проблеми з реалізацією: назвали ціни на абрикоси

Проблеми з реалізацією: назвали ціни на абрикоси
Ціни на абрикоси на рівні минулого року pixabay.com

Станом на середину другого тижня липня українські абрикоси продають у середньому по 25 грн/кг. Торік гуртові ціни на ці кісточкові коливалися приблизно в тому ж ціновому діапазоні.

Про це повідомляє Українська плодоовочева асоціація (УПОА).

"Сезон місцевих абрикосів цьогоріч в Україні розпочався в середньому на 8-10 днів пізніше, ніж 2019-го, внаслідок несприятливих погодних умов. Низькі температури повітря та проливні дощі в більшості регіонів України у травні та червні затримали дозрівання не тільки абрикосів, а й інших кісточкових, включаючи черешню, персик та сливу. Цьогоріч виробники повідомляють про значне зниження врожаю кісточкових від квітневих і травневих заморозків, а деякі фермери говорять про втрату 100% урожаю абрикосів. Відповідно, оператори ринку очікують, що ціни на абрикоси протягом сезону утримаються на вищому рівні, порівняно з показниками минулого року", - сказали в асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали продавати зелень, навіть коли не мали етикетки – переселенки розповіли про незвичний бізнес

Однак є й інші складнощі для українських фермерів. В Україні катастрофічно низький рівень маркетингу.

"Не існує місцевих брендів абрикоса, які б реалізовували свою продукцію в індивідуальній упаковці через роздрібні мережі. Виробники майже не дивляться в бік інтенсивних технологій вирощування абрикосів, які не тільки економічно вигідніші, а й дозволяють вирощувати фрукти найвищої якості. На ринку України переважає імпортна продукція, якість якої на порядок вища. Не дивно, що споживачі віддають перевагу саме завезеному абрикосу і готові платити більше за якісну продукцію", – коментує ситуацію директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва.

Ціна на борщовий набір - цибуля, буряк, капуста, морква та картопля, значно знизилася. Порівняно з тим же періодом 2019 року, ціни зменшилися в середньому на 24%.

Зараз ви читаєте новину «Проблеми з реалізацією: назвали ціни на абрикоси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути