вівторок, 13 листопада 2012 08:25

Подорожчання хліба: Пшонку та Антимонопольний комітет попросять покарати "Київхліб"

Подорожчання хліба: Пшонку та Антимонопольний комітет попросять покарати "Київхліб"
Анатолій Голубченко каже, що хліб має подешевшати. Фото: delfi.ua

Київська влада не бачить економічного підґрунтя для підвищення ціни на хліб.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко.

"Особливо це стосується соціальних сортів хліба. Така ж позиція КМДА і щодо інших рецептурних сортів", - цитує його слова прес-служба КМДА.

Як наголосив Голубченко, якщо "Київхліб" не перегляне свою цінову політику на споживчому ринку столиці, то КМДА звернеться до Антимонопольного комітету (АМК) та Генеральної прокуратури з проханням застосувати відповідні санкції до підприємства.

Він додав, що КМДА "робить усе можливе, аби не допустити підвищення цін на хлібну продукцію таким чином, щоб ПАТ "Київхліб" не зазнало фінансових втрат".

"Так, згідно проведеної нещодавно наради щодо стабілізації цін на хліб і хлібобулочні продукти виробництва ПАТ "Київхліб", було досягнуто домовленості з Аграрним фондом щодо постачання борошна для дочірніх підприємств акціонерного товариства за цінами, нижчими від ринкових. Але, не зважаючи на це, ПАТ "Київхліб" самостійно з 12 листопада підвищив ціни на хліб, які відносяться до продукції поліпшеної якості: "Український" столичний подовий вагою 0,95 кг з 4 грн до 4,68 грн та батон нарізний "Київський" вагою 0,5 кг з 3,50 грн до 3,84 грн", - зазначили в КМДА.

При цьому наголошено, що ціна на сорти хліба, які виготовляються за простою рецептурою (так звані соціальні сорти), а саме: хліб "Український" домашній подовий, хліб "Пшеничний" Київський подовий, хліб "Печерський", хліб "Богданівський" та батон "Нива" - залишилася незмінною.

КМДА має намір ініціювати перевірку фінансового стану ПАТ "Київхліб", яке заявляє про скрутне економічне становище на підприємстві, а також перевірку ПрАТ "Київмлин" щодо обґрунтованості підвищення цін на борошно.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчання хліба: Пшонку та Антимонопольний комітет попросять покарати "Київхліб"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути