середа, 31 жовтня 2012 05:30

Хліб подорожчає на 60 копійок

У листопаді очікують подорожчання хліба, говорить голова ради Об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" — Олександр Васильченко. Причиною є збільшення через неврожай вартості пшениці. У вересні вона піднялася із 1,6 тис. грн за тонну до 2,1.

— Спочатку подорожчає печиво, булки, сушка, батони. Потім комерційний хліб — білоруський, бородинський та інші, — каже директор консалтингової компанії "Проагро" 42-річний Микола Верницький. — Ця продукція впродовж року зростала в ціні на 20 відсотків. До кінця 2012-го збільшиться ще на 10 — це на копійок 60.

Зараз соціальні сорти коштують скільки ж, як і рік тому. 900-грамову буханку українського продають по 3,1 грн, батон "Нива" — по 3,4 грн.

— Ці розцінки до кінця року не зміняться. Вартість соціальних сортів контролює уряд. Не допустить подорожчання, бо це, як і олія, масло, молоко — соціально значущий продукт. Його вартість визначають при обрахунку прожиткового мінімуму. Із вищими цінами доведеться піднімати цей показник — платити більші зарплати, стипендії, пенсії.

Соціальні сорти випускає кожне хлібопекарське підприємство. Проте після подорожчання пшениці це виробництво стане збитковим.

— Тому підняттям цін на печиво, тістечка, булки та комерційні сорти хліба вони компенсуватимуть ці збитки.

Зараз ви читаєте новину «Хліб подорожчає на 60 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути