вівторок, 21 квітня 2020 17:09

Чому в Україні невигідно розвивати внутрішній туризм

Чому в Україні невигідно розвивати внутрішній туризм
Валерій Сіверчук: "Природа і погода України не дуже пристосовані до розвитку туризму". Фото: gazeta.ua

Розвивати внутрішній туризм в Україні складно. Тут бракує інфраструктури й недостатньо хороший клімат. Про це Gazeta.ua заявив засновник турагенції Мер-Ка-Ба Валерій Сіверчук.

"В Україні не буде розвитку туризму найближчим часом. Про розвиток цієї галузі говорять щороку, але нічого не роблять. Єдиний курорт, який можна зарахувати до туризму, – Буковель. Щоб розвивати інші курорти, потрібні великі капіталовкладення. Зараз у нас є будинки в Карпатах, під Вінницею, ще десь. Нормальних вкладень в інфраструктуру України немає. Наша країна не Америка, якою можна подорожувати кілька тижнів. Звісно, якісь красоти в нас є, але порівнювати внутрішній і зовнішній туризм не можна. Притому займатися внутрішнім туризмом складніше. Свого часу возили туристів у Карпати. І частенько траплялось таке, що я завантажив автобус, а поки їхав, замовлені нами номери продали. Ніби домовився і про ціну, і про кількість, і люди мене знають. А на місці потім кажуть, що щось там переплутали, приїхали інші люди і дали на 50 гривень більше", - каже Валерій Сіверчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туризм по-українському: оператори відмовляються повертати гроші за путівки

Вкладення потрібно робити в інфраструктуру міст. На всю Україну є в нас 2 готелі, які можна хоч віддалено порівняти з турецькими.

"Природа і погода України не дуже пристосовані для розвитку туризму. Будувати готелі на Чорному морі, схожі до турецьких, нема перспектив. Все частіше Чорне море влітку холодне і його не можна порівнювати з Середземним. У Туреччині починають приймати туристів з 1 травня до кінця жовтня. Я мав мініготель, коли жив в Євпаторії. Наш туристичний сезон тривав з середини червня до вересня. Фактично, 2,5 місяця, і за цей час маємо заробити такі ж гроші, як заробляє Туреччина за 8 місяців, а фактично за рік, бо при іноземних готелях багато і спа-курортів, які працюють цілорічно", - пояснює експерт.

Цього літа українці можуть залишитися без подорожей за кордон. Після пандемії коронавірусу країни почнуть пускати туристів в останню чергу. І досі не ясно, коли влада почне відкривати кордони. Країни орієнтуватимуться на внутрішній туризм. Але український туризм не готовий до такого виклику, каже Павло Григораш, керівник Української Асоціації турагентств.

Зараз ви читаєте новину «Чому в Україні невигідно розвивати внутрішній туризм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути