четвер, 16 червня 2011 17:41

Після зміни бюджету міністерство Присяжнюка отримало 17 мільйонів - Сас

Після зміни бюджету міністерство Присяжнюка отримало 17 мільйонів - Сас

Верховна Рада цього тижня виділила Міністерству аграрної політики, яке очолює Микола Присяжнюк, додаткових 17 млн грн фінансування. Це майже половина від дотацій, наданих сільському господарству.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав заступник парламентського регламентного комітету Сергій Сас.

"У змінах до бюджету є й позитивні речі стосовно незначного підвищення заробітних плат бюджетникам. Але є й речі, які зрозуміти не можна. Ніхто мені не пояснив, чому на сільське господарство, у якому зайнята третина населення, виділяють 39 млн грн. Це з 14 млрд грн нових надходжень. 17 млн грн з грошей, які виділяють для усього села, йде на адміністративні органи. Тобто на міністерство аграрної політики. Це в контексті того, що усі кричать - скорочуємо апарат", - сказав він.

За словами Саса, за цими змінами до бюджету передбачено виділити 54 млн грн для одного з парків Донецька.

"Я не був у Донецьку, тому не знаю який це парк - може, це шедевр паркового мистецтва як Софіївка в Умані чи Мар'їнський у Києві. Але на нього виділяється 54 мільйони. Можливо, якби було друге читання, мені б пояснили, який це парк".

Він підкреслив, що зміни до бюджету внесли з порушенням процедури.

"Я, як народний депутат можу вносити поправки до тих законопроектів, які вносили інші народні депутати. У даному випадку я та більшість моїх колег були позбавлені цього права. Законопроект прийняли у першому читанні, а потім в цілому. Це не одноразова річ, а це відбувається регулярно, коли треба виконувати забаганки Банкової", - підкреслив нардеп.

Сьогодні з цього приводу було скликано засідання регламентного комітету. Там розглядали ініційовану Сасом постанову відкликати зміни до бюджету. Але комітет не схвалив її.

"Я намагався все це пояснити колегам. Але на позитивну оцінку не сподівався - разом з "тушками" у комітеті 15 представників більшості та 8 опозиції. Зрозуміло, що всі голосування закінчуються тим, що потрібно більшості", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Після зміни бюджету міністерство Присяжнюка отримало 17 мільйонів - Сас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути