понеділок, 13 травня 2019 12:45

Ощадбанк видав мільйонний кредит компанії бізнесменів у розшуку

Ощадбанк видав мільйонний кредит компанії бізнесменів у розшуку
За кредитні гроші Ощадбанку бізнесмени-втікачі вивозили зернові на окуповані території. Фото: Новое Время

Ощадбанк видав кредит $22 млн фірмам, які входять до складу Агроінвестгруп. Власники останньої - Микола Кучеренко разом із сином Віталієм переховуються від правоохоронних органів за межами України.

У рамках кримінального провадження суд надав СБУ тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у розпорядженні банку. Так, за кредитні гроші з жовтня 2018-го по січень 2019 року посадові особи компаній, які входять до складу Агроінвестгруп, за вказівкою 2 фактичних власників вивозили зернові з елеваторів Аграрного фонду на окуповану територію Донецької та Луганської областей. Там перепродували їх за завищеними цінами, повідомляє Finbalance.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олігарх Косюк отримав 812 млн грн дотацій

За ці гроші фінансували терористичні організації ДНР і ЛНР.

Слідчі встановили, що власники Агроінвестгруп використовували підконтрольні їм юридичні особи. Серед них Іст Оілс Україна і Фінагро.

Нацполіція почала розслідування за фактом розкрадання зерна у державному Агрофонді посадовими особами Агроінвестгруп 2 лютого. Збитки оцінюються в $100-120 млн. 13 лютому Господарський суд Одеської області заарештував рахунки Агроінвестгруп і Іст Оілс Україна на $2 млн. У березні поліція оголосила у розшук власника агрохолдингу Агроінвестгруп Миколу Кучеренка і його сина Віталія.

Зараз ви читаєте новину «Ощадбанк видав мільйонний кредит компанії бізнесменів у розшуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути